Erdoğan AK Partinin başına oturduktan sonra, partisinde önümüzdeki süreçte yapacağı revizyon değişikliklerini önceliğine aldı. 21 Mayıs’ta yapılan olağanüstü kongrede açıklamalarda bulunan Erdoğan,’ "Bu yılsonuna kadar bütün teşkilatlarımızı tümüyle elden geçirmek suretiyle önce teşkilatlarımızda bir yapılanmanın adımlarını atacağız. Bu arada da hükümetimizin şu yılsonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp neleri yapacağız, ne gibi adımlar atacağız, bunun çalışmalarını yürüteceğiz. Bundan sonraki dönem icraatta da adeta sıçrama dönemi olacaktır’ dedi. 

‘VATANDAŞIN MESAJINI ALDIK’

Erdoğan’ın olağanüstü kongrede yaptığı açıklamalar bununla sınırlı kalmamış Belediye Başkanlarını da uyararak,’ "AK Parti vizyonuna uygun belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz" ifadesinde bulunmuştu. 16 Nisan’da yapılan referandum oylamasında vatandaşın mesajını da aldıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’de ki iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında,’ Adeta bir metal eskimesi görüyorum. Nerede eksiğimiz var, bunun üzerine gitmemiz gerekiyor. Bir ekip burada bir ekip cumhurbaşkanlığında oluşturacağız. Aldığımız şikayetleri neticeye ulaştırmamız gerekiyor’ diye konuşmuştu.

GÖZLER AK PARTİ İL TEŞKİLATINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından teşkilatlarda bir hareketlenme başladı. Teşkilatların gözü kulağı Ankara’da. Tabi diğer illerde olduğu gibi Kocaeli teşkilatlarının da heyecanlı bekleyiş sürüyor. Erdoğan’ın kabine değişikliğinin ardından il ve ilçe kongrelerine start vermesi bekleniyor. AK Parti Genel Merkezi yapılacak olan olağanüstü kongrelerde tek adaylı seçimlere gidilmesini istiyor. Erdoğan’ın uyum içerisinde çalışabileceği kadrolarla yoluna devam etmesi beklenirken göler AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve yönetimine çevrilmiş vaziyette.

IŞIK GÜCÜNÜ KORUYABİLİRSE…

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Ankara gücünü koruyabilirse Erdoğan’ın İl Başkanı Ceyhan ile yoluna devam etmesi bekleniyor. Işık yeni oluşacak kabinede kendine yer bulabilirse, Ceyhan’ın önümüzdeki süreçte yapılacak olan olağanüstü kongrede tek liste ile seçime gitmesi öngörülüyor. Aksi bir durumda, Bakan Işık’ın Ankara’daki gücü zayıflar kabinede kendine yer bulamazsa İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın İl Başkanlığı koltuğunu koruması oldukça zor gözüküyor. Kısacası AK Parti İl Teşkilatının yoluna devam edebilmesi Fikri Işık’ın gücüne bağlı. Bakalım önümüzdeki süreç AK Parti Kocaeli teşkilatları için bir yenilenme mi yoksa mevcut kadroyla yola devam mı edilecek, bekleyip göreceğiz. Teşkilatların performans değerlerinin de baz alınacağı değişimde AK Parti İl teşkilatı bakalım sınıfı geçebilecek mi?