Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- Güvenlik güçlerimiz terör örgütlerine akrşı son derece başarılı operasyonlar yapıyor. Artık tehditin kapımıza gelmesini beklemiyoruz.


- Suriye'den ülkemize saldıran DEAŞ'li canilerini sınır bölgelerimizden tamamen temizliyoruz. FETÖ'cü hainlere de döktükleri kanını hesabını hukuk içinde soruyoruz.

- FETÖ ile mücadele Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarda verdiği en zor, en hayati bir mücadeledir. Herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır.

- Sen F-16'larla benim milletimi bombalayacaksın. Bütün bunlara rağmen bir şey yapmayacak mıyız? Bunların hesabını sormayacak mıyız?

- Hain sürüsünü devletimizden, toplumumuzdan söküp atmadan asla durmayacağız. Bunların hesabını sormazsak o şüheda, o şehitler hesabını bizden sorar. Biz sorumluluk makamındayız. 16 Nisan hemen ardından parlamentoda çünkü biliyorsunuz anayasa değişikliği gerektiren bir konu. Meclis'te görüşülüp idam kararı çıktığı anda bunu ben onaylarım.

- Bu kardeşlerimizin hesabını aramaz, soruşturmazsak bu hesabı veremeyiz. Hep Fatiha'ları okurken 'Maliki yevmiddin' diyoruz değil mi? Nedir o? Hesap gününün sahibi. O gün biz bu hesabı veremeyiz. O yüzden üzerimize düşen görevi yapacağız gerisi Allah kerim. Bütün bu mücadele bu ülkenin refahı, barışı, kardeşliği içindir.