Yalnızca ilde 300’ün üzerinde üniversite öğrencisine burs veren ve kentteki en önemli eğitim derneği olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Şube Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, Kocaeli Üniversitesi’ni ve üniversitedeki seçimleri değerlendirdi. Üniversitedeki en önemli sorunun öğrencilerin barınma problemi olduğunu belirten Başkan Müstecaplıoğlu, yeni seçilecek rektörden de yurt kapasitesini artırmasını talep etti.
 
3 BİN KAPASİTE
Kendisinin dernek başkanlığı nedeniyle öğrencilerle iç içe olduğunu ve bu yüzden öğrencilerin sorunlarına çok yakından şahit olduğunu belirten Müstecaplıoğlu, “Öğrencinin hakkını koruyan bir üniversite istiyorum. En başta yurt yapılmasını istiyorum. 70 bin öğrenciniz var ama yurt kapasiteniz 3 bin. Çoğu kişi öğrenciye ev vermiyor. Bu yüzden de öğrenciler mağdur oluyor” ifadelerini kullandı.
 
İKİ YURT VARDI
Dernek olarak kendilerine ait iki yurdun bulunduğunu ancak onların depremde yıkıldığını hatırlatan Müstecaplıoğlu, yetkililerin kendilerine tekrar yurt yapılması için yer bile göstermediğinden dert yandı. Müstecaplıoğlu, “Depremde iki tane yurt kaybetmiş bir derneğe yurt verilmiyor. Kenti yönetenler, bizi üniversiteyle ilgili toplantıya lütfedip almıyorlar. Siyasi görüşe göre hareket ediyorlar. Bizim derneğimiz hizmet için var” diye konuştu.
 
RİNG ARAÇLARI
Öğrencilerin barınmadan sonraki en ciddi sorunun ulaşım olduğunu hatırlatan Müstecaplıoğlu, kent merkezinden üniversitelerine gitmek isteyen öğrencilerden ulaşım ücreti alınmaması gerektiğini vurgulayarak, “Öğrenciye ücretiz ulaşım olmalı. Üniversite ile şehir içine bir ring kurulabilir. Üniversite kartı olan çocuk, en azından şehirden üniversiteye ücretsiz ulaşabilmeli” açıklamasında bulundu.
 
SANAYİ KENTİ
Kocaeli’nin sanayi kenti olduğunu ancak öğrencilerin, kentin bu imkanın da gereği kadar yararlanamadığını sözlerine ekleyen Müstecaplıoğlu, “Şu anda İzmit’in can damarı Kocaeli Üniversitesi’dir. Orada okuyan öğrencilerimiz, Türkiye’nin her yerinden geliyor. Kocaeli’de sanayi var. Orada yetişen çocuklar buralarda staj görmeli” sözleriyle konuşmasını noktaladı.