Almanya Bremen'de Prof. Hess Çocuk Hastanesi'nde yaşanan skandal pes dedirtti. Ramazan Kerim Uçar (18), dalağı görevini yapmadığı için 18 yaşında bastığında doktoruyla beraber karar verip ameliyat koltuğunu yattı. Doktorları, geçen hafta perşembe günkü ameliyatın iyi geçtiğini söyledi."Kusura bakmayın, yanlışlıkla aldık"

Cuma günü duyduklarına inanamayan aile ne yapacağını şaşırdı. Kerim'in, dalağı alınması gerekirken yanlışlıkla sapasağlam çalışan böbreği alınmıştı. Yapılan hatayı kabul eden hastane, "Dalak ve böbrek yer değiştirmiş. Kusura bakmayın yanlışlıkla böbreği aldık" şeklinde akıllara zarar bir açıklamada bulundu.

Dalağı alınacakken sağlam böbreğinden olan ve yaşadıkları karşısında şok geçirdiğini belirten Kerim Uçar, yaptığı açıklamada, "Bir hafta önce dalağımın alınması için hastaneye yatım. Dalağım yerine böbreğimi almışlar. Nasıl oldu, ne yapacağız bilmiyoruz. Doktor özür diledi, 'Nasıl olduğunu bilmiyoruz' dediler.

3 gün kendime gelemedim

Böbreğim alındıktan sonra 3 gün kendime gelememişim. 'Dalağım alınacak, iyileşeceğim' diye beklerken sağlam böbreğim gitti. Şimdi vücudum çok yoruluyor. İkinci ameliyata da girip dalağımın alınması gerekiyor. Ama o ameliyattan sonra korkmaya başladım" şeklinde konuştu. Yaşadıklarının bir kâbus olduğunu ifade eden anne Durna Uçar, "Bende olan bir hastalık çocuklarımda da var. Kırmızı kan hücreleri farklı. O yüzden dalak bunları parçalıyor. Benim de 12 yaşımda aynı hastanede aynı yerde dalağımı almışlardı. Oğlumun yanlışlıkla böbreğinin alındığını duyunca şoke oldum. Polise gittik. Polis bütün dosyalara el koydu" dedi.

Oğlunun doktorunu görmek dahi istemediğini belirten anne Durna Uçar, "Bu doktor hâlâ nasıl ameliyat yapıyor. '25 yıllık doktorsunuz, böyle bir hatayı nasıl yaparsınız? 18 yaşındaki çocuğun hayatıyla oynadın.' dedim. Bana, 'Çalışmaktan geceleri uyuyamıyorum' diye cevap verdi" dedi.

Sabah