Darıca Gençler Birliği Teknik Direktörü Yavuz İncedal kulüp lokalinde düzenlenen basın toplantısında sözlerinin başında Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ı methedip, “Darıca ve Darıca Gençler Birliği aşığı, hizmet aşkıyla dolu bir başkanımız var” dedi. İncedal, Karabacak ve kulüp yönetimiyle yaptığı görüşmelerde hep doğruları bulmaya çalıştıklarını, ivmeyi yükseltmek için görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Basının da kendilerine yol göstermesini isteyen İncedal, “Çıtamızı kesinlikle yüksek tutarak geçmiş yılların üzerine çıkacağız” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ ETAP ÇALIŞMA PROGRAMI

Takımın bugüne kadar sürdürdüğü çalışmaları üç etaplı gerçekleştirdiklerini belirten İncedal geçen sezonki takımın ana kadrosundan 7-8 futbolcunun ayrılmasından ötürü birinci etaba 12-13 kişi ile başladıklarını söyledi. İkinci etabı 30 kişiyle tamamladıklarını kaydeden İncedal, Abant’taki kampın üçüncü etap olacağını belirtip kampın takım içi kaynaşma ve uyum sağlamaya yönelik olacağını ve 12 günlük kampta 5 hazırlık maçı yapacaklarını dile getirdi.

VAN’LA OYNAMAKTA SIKINTI YOK

Hazırlık maçı planladıkları takımların arasında ligde de aynı grupta yer alacakları Van Büyükşehir Belediyespor ile oynamalarında bir tezatlık görmediklerini kaydeden İncedal, “Sporumuzdaki anlayış artık şehirlerin yarışması değil, sporun ön plana çıkması üzerine kurulu. Bu anlamda aynı grupta mücadele edeceğimiz takımla hazırlık maçı oynamakta sorun yok” dedi. İncedal, Abant’ta kamp yapacak olmalarından ötürü hazırlık maçlarının da aynı bölgede kamp yapacak takımlarla sınırlı olduğunu kaydetti. Sarı yeşilliler kamp programında Fethiyespor, Çatalcaspor, İnegölspor ve Afyonspor ile de karşılaşacak.

+2 YIL İÇİN DAHA İMZALARIM

Darıca Gençler Birliği ile anlaşmaktan çok mutlu olduğunu kaydeden İncedal sözleşmeyi iki yıllığına imzaladığını ama günümüz itibariyle +2 yıllık bir sözleşme daha imzalanması istense seve seve imzalayacağını kaydetti. İncedal, “Ticari bir teknik direktör değilim. Doğruların ve huzurun olduğu yeri tercih ederim” dedi.

NEDİR BU SENDEN ÇEKTİĞİMİZ!

Yavuz İncedal geçen sezon Çorum Belediyespor’u çalıştırırken Darıca’da oynanan play off rövanş maçında Darıca Gençler Birliği’nin daha üstün olduğunu ancak 2-0 kazandıklarını belirtip, “Maçtan sonra 10-15 kadar taraftar gelip, ‘Nedir senden çektiğimiz’ diye serzenişte bulundu. Ben de, ‘Söyleyin başkanınıza beni transfer etsin’ dedim” diyerek yakın tarihli bir anısını da paylaştı.

TAKIM ÇARŞIYA ÇIKACAK

Kulübün ve takımın başarıya ulaşmasında taraftarın da büyük fonksiyonu olduğuna işaret edip teknik heyetin motive için yetersiz kaldığı durumlarda itici güç olarak taraftarın devreye girdiğini kaydeden Yavuz İncedal bu anlamda taraftarla takımı kaynaştırmak için zaman zaman çarşı turuna çıkmayı amaçladıklarını dile getirdi.

SAC AYAKLARI GÜCÜ BİRLEŞTİRMELİ

Başarıya ulaşmada önemli sac ayaklarından birinin de basın olduğunu belirten Yavuz İncedal herhangi bir maça dair yapılan bir yıldızlamanın dahi büyük önem taşıdığına işaret etti. İncedal, “Belki çok klasik bir söylem olacak ama yönetim, takım, basın, taraftar ve kamudan oluşan beşli saç ayağı başarı için güç birliği oluşturmalıdır, güçler birleşmelidir. Bir teknik direktör bir takımı tek başına şampiyon yaptığını söylüyorsa, o söyleme inanmayın” dedi.