Kongrede 221 delegeden 206'sı oy kullandı. Yakup Törk 116 oyla başkan seçilirken, rakibi Erhan Soyak ise 90 oy aldı.
Erhan Soyak ve Yakup Törk’ün aday olduğu CHP Darıca İlçe Örgütü'nün 3. olağan kongresi bugün gerçekleştirildi. Darıca Özdemir Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli eski İl Başkanı Ferhan Şensoy, CHP Darıca İlçe Başkanı Şinasi Serdar, CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Cuma Karavar ve Rasim Meriç, MHP Darıca İlçe Başkanı Kürşat Demir, Cengiz Hamşioğlu, CHP Darıca Eski İlçe Başkanları Selman Kösali, Hüseyin Özdinçer ve Baykal Kaya, CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuz İpek ve ilçe kadın kolları başkanı Serap Aydın, başkanı adayları Erhan Soyak ve Yakup Törk, il ve ilçe yöneticileri ile delegeler katıldı.
 
PARTİNİN GENÇLEŞMESİ LAZIM
Divanın seçilmesinden sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edildi. Divan başkanı olarak Necati Altunkaynak, divan üyeleri Ahmet Özmet ve Musa Kovalık seçildi. Divan seçiminden sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra ilk olarak CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir konuşma yaptı. Partinin gençleşmesi gerektiğini ifade eden Cengiz Sarıbay, “Ben dâhil il başkanları ve ilçe başkanlarını gençleşmesi gerekiyor. Bu partinin gençleşmesi için hepimizin üzerimize düşeni yapması gerekiyor. Artık partililerin bizim gibi eski isimlerden medet ummaması gerekiyor. Bu kongrenin kazananının CHP olması gerekiyor. Bütün partililerin bu anlayış içinde hareket etmesi lazım” dedi.
 

 
İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNDÜM
Darıca İlçe Başkanı Şinasi Serdar bir konuşma yaptı. Kendisine görev verilince 16 kişilik yönetim kurulu kurarak çalışmalara başladığını ifade eden Şinasi Serdar, “İlçe yönetimle güzel işler yürüttüm. 2 seçimden sonra çok yoruldum. Seçimim kucağımızda bulduk. Yönetimi tanıttıktan sonra yüzde 30 barajı aşacağız demiştim. Bu sözü yerine getiremediğim için istifa etmem gerekiyordu. Ancak tekrar bir seçim sürecine girdik.
 
BU BİR VEDA DEĞİL
1 Kasım seçiminde heyecanlandık. Ancak oylarımız azaldı. Darıca’da bin kadar bir oyumuz arttı. Seçimler bitti kongre sürecine girdik. Partimizin fiziki durumu çok iyi bir durumdadır. Kimseye bir borcumuz yoktur. Bu bir veda konuşması değil. İyi bir CHP’liyim. Yeni başkan ve yönetiminin yanında olacağım. Bu kongrenin kazananı veya kaybedeni olmamalı. Kimsenin partiden küsme gibi bir durumu olmayacağına inanıyorum. Partiyi bizim getirdiğimiz seviyeden çok daha iyi bir yere getirilmelidir. Parti olarak birkaç mahallede mahalle örgütü kurmamız gerekiyor. Bu görevi yürütürken bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Her iki adaya başarılar diliyorum. Kongrenin hepimiz için başarılılara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 

 
FAALİYET VE MALİ RAPORLAR OKUNDU
Şinasi Serdar’ın Hakan Altıparmak faaliyet raporunu okudu. Partinin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Hakan Altıparmak, “Seçimlerde aktif olarak çalışmalar yaptık. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine yönelik gerekli tüm çalışmaları yaptık. Milletvekili adayları ile partimizin çalışma programı kapsamında seçim çalışmalarını gerçekleştirdik. Delege seçimlerini yaptık. Önemli gün ve etkinliklere katılım gösterdik” diye konuştu. Hakan Altıparmak’ın konuşmasından sonra Mali raporu Gökhan Aktaş okudu.
 
KILIÇDAROĞLU NE ZAMAN İSTİFA EDECEK?
İlçe kongresinde söz alan CHP Darıca Eski İlçe Başkanı Selman Kösali bir konuşma yaparak, “Ben geçen kongrede sizden görev aldım. Görevimi bugün devretmem gerekiyordu. Yarıda bıraktım. 2 seçimi yenilgiden dolayı o koltuğu daha fazla işgal etmeyi kendime yakıştırmadığım için koltuğu arkadaşlarıma devrettim. Parti kimsenin özel işyeri değildir. Ancak bizim kültürümüzde bu yok. İsmet İnönü ihtiyar olduktan sonra, Ecevit de yaşlandıktan sonra Deniz Baykal ise kasetle gitti. Bu genel başkanının ne zaman bırakacağını merak ediyorum. Birileri bizi genel başkanı karşıtı ve muhalif olarak gösteriyor. Oturulan koltuklara layık olmak zorundayız. Bugün vekillerin ve milletvekillerinin burada olması gerekiyordu. Bu kongrede eksiklilerimizi tartışmamız gerekiyordu. Seçimlerde İstanbul, İzmir ve Ankara delegesi karar verir burada ise genel başkan seçti. Sonuç ortada” dedi.
 
İNSANLAR TEHDİT EDİLİYOR
İlçe başkanı adaylarından ilk olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Adayı Yakup Törk bir konuşma yaptı. Yakup Törk, “Sizleri iktidar aşkı ile selamlıyorum. 5 yıldır aktif siyaset yapıyorum. İlçe sekreteri olarak ve daha sonra belediye başkan aday adayı oldum. 7 Haziran seçiminden sonraki 1 Kasım seçiminde de milletvekili adayı oldum. CHP gençleşmelidir” dedi. CHP Darıca Başkanı adayı Erhan Soyak da yaptığı konuşmada 17 yaşından beri bu partide görev alan biri olduğunu ifade etti. Erhan Soyak, “Yaptıklarımızı anlatmayacağım. Tablo ortada. Öncelikli amacımız gençlerimizi ve kadınlarımızı aktif hale getirmek istiyoruz. Ülkenin durumu ortada. Beyaz toroslarla insanlar tehdit ediliyor. Gazeteciler tutuklanılıyor. Parti içindeki sevgi ve saygıyı sağlamalıyız.
 
CHP DEV BİR ÇINARDIR
Gençlerimiz partiye dahi gelmiyor. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. CHP 90 yıllık bir çınardır. CHP kendim evlatlarıyla büyüyecektir. Kendi içimizdeki kinlikleri ve kavgaları bitirmeliyiz. Birlikte çalışmak istiyorum. Yönetim kurulu toplantılarını mahallelerde partililerimizin evlerinde yapacağız” diye konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra faaliyet ve mali raporlar oylandı. Oylamanın bitiminden sonra da oylama işlemine geçildi.
 
Yakup Törk’ün listesi;
Yönetim kurulu asil; Tamer Balaman, Güner Yıldırım, Oğuz Erin, Yusuf Yiğit, Kadir Işık, Mustafa Yılmaz, Yeşim Sarsmaz, Evrim Özcan, Muhsin Yapa, Ali Zafer Ceylan, Hayri Demir, Ergazi Durdu, Aziz Ateş, Güler Polat, Ceren Alkan, Serpil Bircaner, Ülkü Kızılboğa, Yücel Özbay.
Yönetim Kurulu Yedek üyeleri; Hamdullah Başal, Ali Erdoğdu, Nurcan Çağla, Sinan Göytaş, Abuzer Ceylan, Yıldız Atik Aramaz, Yasemin Miskaloğlu, İskender Özdal, Aydın Işık, Şükrü Bektaş, Gökçe Gökdemir, Hilmiye Selçuk, Zeynel Karataş, Güler Aydın, Fatma Akbaba, Müberre Özadlı, Rukiye Yıldırım.
İl delegeleri; Süleyman Başak, Sema Berk, Aytun Er, Cengiz Güçer Hamşioğlu, Kemal Pelit, Yakup Törk, Menşure Ağgez, Zeynep Akbaba, Tuncay Akbaba, Ceren Alkan, Hakan Altun, Necati Altunkaynak, Şeref Aslan, Alay Aslan, Mehmet Aydın, Natali Ayırkan, Turhan Başal, Satı Bozkurt, Ali Ekber Çakmak, Atalay Çayır, Kasım Cengiz, Kumru Ceylan, Metin Dede, Çetin Demircan, Ercan Gökdemir, Ayşe Güngör, Metin Güzel, Mehmet Hilal Kaplan, Nurhayat Karabacak, Gülşen Karataş, Dursun Kaşıkçı, Baykal Kaya, Özden Kısakol, Hüseyin Koca, Hakkı Koçak, Ebru Koçoğlu, Yasemin Miskaloğlu, Mehmet Rıza Özatlı, Selim Özcan, Türkay Öztürk, Hilmiye Selçuk, Şinasi Serdar, Yaşar Sönmez, Yeşim Şaşmaz, Ali Yapa, Rustem Yıldırım, Rukiye Yıldırım.
 
Erhan Soyak’ı listesi;
Yönetim Kurulu Asil Listesi; Mesut Akçam, Hakan Altıparmak, Cengiz Altun, Fahriye Arda, Hülya Arıkan, Ünal Aytaş, Bülent Boz, Nurcan Bozkurt, Özgür Çelik, Özgür Demirci, Dursun Keleş, Bayram Kömürcü, Sebahat Belek, Günay Köse, Ersan Kuru, Osman Memiş, Özlem Özbudak, Mehmet Burak Özdinçer.
Yönetim Kurulu Yedek üyeler; Emrah Atik, Gülsüm Karabacak, Seda Canpolat, Hülya Kaya Kılıç, Tokay Dede, Alim Demir, Mesut Aydın, Aysel Uysal, Selçuk Aslan, Kemal Aktaş, Saim Sazlı, Muharrem Dede, Osman Şatır, Mehmet Şahin Erdem, Erkan Bilgin, Yağmur Koç, Ferhat Akçam, Selçuk Kaya.
İl delegeleri; Osman Adıgüzel, Gökhan Aktaş, Cevdet Altun, Sevda Ateş, Serap Aydın, Sevime Bahadır, İlyas Bakır, Hacıbey Balcı, Süleyman Başak, Fatma Biçer, Gülçehre Bilgin, Zöhre Çakmak, Atalay Çayır, Hüseyin Gazi Çelik, Ümit Çetin, Hamit Demirci, Fahrettin Ekinci, Seher Erdem, Menşure Erdoğan, ,Cengiz Güçer Hamşioğlu, Aysel İşboğa, Nuri Kabay, Durmuş Kabadan, Aydın Karataş, İbrahim Karataş, Baykal Kaya, Serpil Kaya, Ertan Kayıkçı, Asım Kılıç, Özden Kısakol, Hüseyin Koca, Barış Kotan, Güleser Kubaş, Rahime Memiş, Hamit Muti, Hüseyin Tevfik Özdinçer, Ahmet Özmet, Şinasi Serdar, Erhan Soyak, Yaşar Sönmez, Dursun Şahin, Yakup Törk, Aysel Uysal, Seyfi Yağçı, Servet Yalçın, Ali Yapa, Fatma Yıldız ve İrfan Yılmaz.