Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde sabaha karşı meydana gelen olayda sarhoş olduğu iddia edilen F.K isimli kadın hastaneyi birbirine kattı.

Alınan iddia ve bilgilen göre, önceki sabah 06.00 sıralarında 4 aylık hamile olan ve alkollü olduğu belirtilen F.K isimli kadın kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar tarafından hastanenin acil kısmına bırakıp gittiler.  Acil servis elemanları tarafından tedavi edilmek istenilen kadının bu sırada olay çıkardığı ve acil serviste görevli 4 hemşire ile bir güvenlik görevlisini çeşitli yerlerinden darp ettiği bildirildi. Olayın ardından hemşireler ve güvenlik görevlisi karakola giderek kadından şikayetçi oldu. 

DAYAK VE ŞİDDET

Öte yandan acil bölümde darp edilen hastane görevlilerinin haklarını hukuksal boyutta aramak için gerekli çalışmaları yaptığı bildirilirken, hastanelerin acil bölümlerinde yaşananların ne ilk ve son olmayacağı belirtildi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı sağlık görevlileri ise, “Hastanede böyle şeyler oluyor ve darp ediliyoruz. Hastane yönetimleri ise gerektiği gibi bize sahip çıkmıyor.  Birçok olumsuzlukla mücadele ederken yediğimiz dayak yanımıza kar kalıyor. Hastanelerde özellikle acil bölümlerde sağlık çalışanlarının darp edilmesi ve şiddete  maruz kalmasının bir an önce önüne geçilmesini bekliyoruz” dediler.