Darıca Gençler Birliği evinde Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Temsilcimiz bu sonuca karşın rakibinden iki puan önde zirvedeki yerini korudu.
Darıca Şehir Stadı’nda oynanan maçı Darıca Gençler Birliği Başkanı Özcan Dal ve yönetimi ile kulübün onursal Başkanı Şükrü Karabacak, eski Başkanı Halil Akbaşoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ile bürokratlar da izledi. Darıca Gençler Birliği taraftarı tribünlere sığmazken maçı stada cepheli yükseltilerden izleyip takımına destek olmaya çalıştı. Taraftar maç öncesi şampiyonluk hedefine aksama olmadan ulaşılması temennisiyle kurban kesti. 100 kadar Tuzlaspor taraftarı da çok kısa mesafeli deplasmanda takımını yalnız bırakmayıp tribündeki yerini aldı.
 
Sarı yeşilliler taraftarının müthiş desteği altında maça baskılı başladı. 5’nci dakikada Ömer’in kullandığı karambolde Tuzlaspor ceza alanı karıştı. Ömer’in vuruşunda top auta gitti. 7’nci dakikada Erhan uzak mesafeden yokladı, az farkla auta çıktı. 8’nci dakikadaki Tuzlaspor atağında Yakup, DGB ceza sahasına girdi. Kaleci Ersin öne çıkarak tehlikeyi engellemeye çalışırken rakibiyle çarpışınca kısa süreli sakatlık geçirdi. 26’da Adem rakibinden güzel sıyrılıp şutladı ama sonuç alamadı. Top direği yalayarak auta çıktı. 30’da Bekir’in ceza sahası yayı civarından isabetli şutunu Tuzlaspor kalecisi Bekir ayrı güzellikte çeldi. Kontra ataklarla etkili olmaya çalışan konuk ekibin 43’te kazandığı serbest vuruşta top baraja takıldı. İlk yarıda uzatmanın ikinci dakikasında Ahmet mutlak gollük pozisyonda yine günün başarılı ismi olan Tuzlaspor kalecisi Bekir’e takılınca devre golsüz sona erdi. Hakem Sinan Cem İyihuylu ilk yarıda sarı kartlarına temsilcimizden Tuncay, Ömer, Tuzlaspor’dan Okan için başvurdu.
 
 
 
 İkinci yarıda 53’ncü dakikada Tuzlaspor’un kazandığı penaltıda Kemal Samet topu ve DGB kalecisi Ersin’i ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 55’te gelen golden bir dakika sonra DGB’den Uğur sarardı. DGB Teknik Direktörü Özgür Vurur oyundaki ilk hamlesini 67’de Uğur’un yerine Emre Aktaş’ı oyuna alarak yaptı ve bu dakikadan itibaren temsilcimiz çift forvet ile oynamaya başladı. Beraberlik golü için tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen temsilcimiz 73’te muradına erdi. Ahmet Kutluer jeneriklik bir kafa vuruşu ile skora denge getirdi. 78’de etkili yerden kazandığımız serbest atıştan sonuç alamadık. 83’te Tuzlaspor’dan Sefa sarardı. Normal sürenin ardından maça beş uzatma dakikası ilave edildi. Karşılaşma 1-1 berabere sona ererken Darıca Gençler Birliği puan kaybına rağmen zirvedeki yerini korumasını bildi. Temsilcimiz önümüzdeki hafta deplasmanda Zonguldak Kömürspor’a konuk olacak. Tuzlaspor ise Ankara’ta TUTAP Şekerspor ile kozlarını paylaşacak.
 
DARICA GENÇLER BİRLİĞİ    1-1   TUZLASPOR
 
Stat: Darıca İlçe
 
Hakemler: Sinan Cem İyihuylu, Bora Uludağ, Onur Tanrıverdi – Hasan Kaçar
 
DARICA GENÇLER BİRLİĞİ: Ersin, Ferhat, Bülent, Adem, Yusuf, Ömer, Ahmet (Dk.87 Osman), Tuncay, Uğur (Dk.67 Emre Aktaş), Erhan (Dk.87 Yunus Emre), Sadi
 
Teknik Direktör: Özgür Vurur
 
TUZLASPOR: Bekir, Yusuf, Okan Özdemir, Emrah (Dk.89 Ozan), Okan Duran, Okan Baydemir, Mehmet, Erdem  (Dk.60 Sefa), Mustafa, Yakup, Kemal Samet (Dk.70 Aykut)
 
Teknik Direktör: Zafer Yiğit
 
Goller: Dk.53 Kemal Samet –penaltıdan- (Tuzlaspor), Dk.73 Ahmet Kutluer (Darıca Gençler Birliği)
 
3’NCÜ LİG 1’NCİ GRUP