Havaların ısınmasıyla birlikte Darıca Hayvanat Bahçesi'nde yaz hazırlıkları başladı. Tropikal ortamda yaşamaya alışık olan zürafa, maymun, kanguru gibi canlılar kışlık barınaklardan yazlık alanlara aktarılmaya başlandı.

Bahar mevsiminin genellikle soğuk ve yağışlı olmasından ötürü açık alanlara alınması ertelenen hayvanların nakil işlemi bugün gerçekleştirildi. Güneşin açması ve havaların ısınmasıyla birlikte harekete geçen Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilileri, bu sabahtan itibaren hayvan barınaklarının kapısını açtı. Kapıların açılması sırasında ilginç görüntülerin yaşanması dikkat çekti. Kafes kapısı açılan maymunlar çığlık atarak ağaçların dalına tırmanırken, kaldıkları barınağın kapısı açılan zürafaların ise oldukça çekingen davrandı. Bir zürafanın bir dışarıya çıkıp, bir içeriye girdiği görüldü. Ancak, dışarıya çıkan zürafanın büyük bir heyecanla oradan oraya zıplamaya başladı.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi yetkilisi Gökmen Aydın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Soğuktan etkilenen ve kışlık barınaklarda tutulan hayvanları artık güneşin kendini göstermesiyle, havaların ısınmasıyla dışarıya, yazlık bahçelere çıkarmaya başladık. Birçok hayvan kışlık barınaklarda ısıtıcıyla ısıtılmış alanlarda tutuluyordu. Ziyaretçiler geldiğinde bu pencerelerden bu hayvanları görebiliyordu. Ama hayvanlar artık ortak yazlık bahçelere çıkmaya başladı. Böylece bir zürafayı, bir zebrayı, bir devekuşunu aynı bahçede görme fırsatı sunabiliyoruz. Özellikle minik yavrularımız hem dışarıda eğlenebilir hem de hayvanları bir cam arkasından değil, dışarıda, ferah ortamlarında izleyebilirler.”