Halk Koşusu’nda gencinden yaşlısına yaklaşık 5000 kişi 3 km. lik parkuru koşarken,  Darıca’lı öğrenciler de beden eğitimi öğretmenlerinin organizasyonuyla etkinliğe hep birlik katılarak maraton heyecanına ortak oldular.
AMACIMIZ GENÇ NESİLLERE SPORU SEVDİRMEK
Ülkemizin en önemli spor organizasyonlarından birisine imza atarak taraflı tarafsız her kesimin büyük beğenisini kazandıklarını ifade eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak , “Darıca Belediyesi olarak genç nesillerimize sporu sevdirme adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun yanı sıra, Balkan Kros Şampiyonası ve  Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası gibi uluslararası organizasyonlarla ilçemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Üç yıl üst üste Avrupa Gençler Kros Şampiyonu olan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübümüzün diğer branşlarda da aynı başarıyı tekrarlaması anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Bu güzel etkinlikte bizlere destek sunan ve maratonda bizlerle birlikte olan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
AVRASYA MARATONU’NDAN SONRA EN BÜYÜK ORGANİZASYON
Atletizm dünyasından Halil Akkaş,Veli Ballı,İsmail Akçay,Haydar Doğan,Zeki Öztürk ve Ahmet Altın gibi bir çok ismin katıldığı etkinlikte atletizm dünyasının duayenleri Başkan Karabacak’a teşekkür ederken, Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun Avrasya Maratonu’ndan sonra ülkemizde yapılan en önemli atletizm organizasyonu olduğuna dikkat çektiler.
HALK KOŞUSUNU GENÇLER KAZNDI
Gencinden yaşlısına yaklaşık 5000 kişinin yarıştığı 3 km.lik Halk Koşusu’nun galibi ise bölgemiz atletlerinden Sinan Tatlı oldu.Bu kategoride Kamuran Özen ikinci , Berke Ertaş ise yarışı üçüncü tamamladı. Halk Koşusu’nda yarışı tamamlayan herkese günün anısına bir madalya takdim edildi.