Adnan Menderes Kültür Merkezinde yapılan danışma toplantısında 500 kişilik salon tamamen dolarken, toplantıya Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’da katıldı.  
DARICA’DA EN AZ YÜZDE 70 ‘EVET’ BEKLİYORUZ
Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, açılış konuşmasında Darıca teşkilatları olarak her zaman seçim varmış gibi çalıştıklarını ifade ederek,  “Biz Referandum sürecinde yapacağımız çalışmalarımız ile Darıca’dan en az yüzde 70 ‘evet’ oyu bekliyoruz. Bu halk her zaman doğru karar verdi. İnanıyorum ki referandumda da halkımız en doğru kararı verecektir. Ülkemizi güzel günlere halkımızdan aldığımız güçle götüreceğiz.” diyerek teşkilatın referanduma hazır olduğunu ifade etti.
KURTULUŞ MÜCADELESİ VERİYORUZ
Programda konuşan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ise Ak Parti olarak göreve geldikleri günden itibaren, gezi ayaklanması, bombalı araç saldırıları, çukur operasyonları, 17-25 Aralık darbe girişimi ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir çok badireyi atlattıklarını söyleyerek, “Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz dedelerimizin kurtuluş mücadelesini bugün AK Parti Kadroları olarak Cumhurbaşkanımızla birlikte veriyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye olma yolunda ilerliyoruz. Önümüzde en önemli süreç olan anayasa paketi milletimizin önüne gelecek ve milletimiz istikbali ve istiklali için en doğru kararı verecektir. Bu işi alnımızın akıyla halletmezsek 15 yıllık çalışmalarımızın ve mücadelemizin hiçbir anlamı yok. 15 Temmuz gecesi bu emeğimizi bitirmek istediler şükürler olsun ki milletimiz bir ve beraber olarak, bu badireyi de bertaraf etmiştir. Darbe bazen tankla, bazen dolarla, bazen de suikastle olur. Güçlü ve istikrarlı Türkiye’nin adının konulacağı bu süreci inanıyorum ki Kocaeli teşkilatları bu işten de alnının akıyla çıkacaktır.” diyerek teşkilat üyelerine seçime hazır olmaları talimatını verdi.
K.KARABEKİR’E EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETTİK
Programda son olarak Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bir sunum eşliğinde mahalleye kazandırdıkları hizmetleri anlattı. Başkan Karabacak ilçenin en büyük mahallesi olan K.Karabekir Mahallesi’ne bir çok önemli projeyi kazandırdıklarının altını çizerken, “siz değerli teşkilat mensuplarımızın da görüş ve önerilerini dikkate alarak mahallemizde önemli projeleri hayata geçirdik. Bundan sonra da mahallemizde önemli projeler sizlerin de katkı ve destekleriyle hayat bulacak. Mahallemize nüfusun yoğun olduğu bölgede Kapalı Spor Salonu yapımı için çalışmalarımız tamamlandı. İçerisinde aile sağlık ocağı ve aile sağlık merkezinin de bulunacağı semt konağının yer teslimatını yaptık.İnşallah yıl sonuna kadar burayı da hizmete açacağız. Sokaklarımızda parke taş çalışmaları devam ediyor.Yıl sonuna kadar mahallemizin üçte ikisini parke taşlarla örmüş olacağız.İstasyon Caddesi’nde ışıklandırma çalışmalarımız yakında başlıyor. Her yönüyle yaşanabilir bir çevre oluşturma adına çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşan referandum sürecinde halkımızın karşısına çıkıp çalışmalarımızı anlatacağız ve yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi için hep birlikte destek isteyeceğiz. İnanıyorum ki Darıca’dan yüzde yetmişler seviyesinde bir oranla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın partili cumhurbaşkanı olarak seçilmesine katkı ve destek vereceğiz. Darıca ailesi olarak seçimlere hazırız.” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından oluşturulan divanda seçimlerle ilgili teşkilat üyelerinin soruları eşliğinde bir çalışma gerçekleştirildi.