İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu programda yaptığı kısa selamlama konuşmasında projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, ilçe gençliği adına büyük önem taşıyan projenin uygulanması için kendilerinin de ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini ifade etti.
ÜLKE SPORUNA HİZMET EDİYORUZ
Beş yıldır başarıyla uyguladıkları projenin meyvelerini vermeye başladığına dikkat çeken Darıca Belediye Başkanı Şükrü  Karabacak ise “DASYİS Projesi ,ülke sporuna yetenekli gençlerin kazandırılması açısından büyük önem arz ediyor..Bölge insanımızın yeteneklerini keşfederek spor dünyasına kazandırmak için hayata geçirdiğimiz uzun soluklu bu projede ekibimizle birlikte ülke sporuna katkı sunmak için çalışıyoruz. Daha önce yaptığımız seçmelerde başarı kazanan çocuklarımız Darıca Eğitim ve Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.
Bugüne kadar bu projeden Darıca G.B futbol takımımıza 50 sporcu ,Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübüne 60 lisanslı sporcu kazandırdık Bunların yanında Milli takıma 2 sporcumuz buradan seçtiğimiz çocuklardan girmeyi başarmıştır. Bu yıl yapacağımız projemizde futbol ve atletizmin yanında seçici bir heyet kurup, güreş, judo,voleybol, basketbol ve hentbol takımlarına öğrenci seçeceğiz. Sporu tabana yaymayı hedefliyoruz.” diyerek projenin önemine değindi.
İlçe Kaymakamı Ömer Karaman’da yaptığı kısa selamlama konuşmasında projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, gençlerin spora kazandırılması açısından projeyi önemsediklerini söyledi.