Kocaeli’nin Darıca ilçesi Cami mahallesinde hususi bir işletmenin önünde olan çam ağaçları Yüksek Gerilim Hattı’nın altında bulunduğu ve tehlike oluşturduğu gerekçesiyle Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri vasıtası ile kesildi.
 
15 sene öncelikle ağaçları ektiğini anlatan Aydın Serin, “2000 yılında bir karışken ektim. 15 yılda bu bir duruma getirdim fakat ne yazık ki deneyimsiz bilgisiz ve ağaç kıymetini bilmeyen bireyler 15 dakikada 15 yıllık emeği bu bir duruma getirdi. Bu ağaç yüksek gerilime değiyor diye bu bir duruma getirilmiş. Düzgün bir biçimde kesilebilir, budanabilirdi. 40 ağaç katledilmiş vaziyette. İzleyenlerin vicdanına bırakıyorum. Ağaçları biz süre vakit kendimiz üstten budatıyorduk. Darıca Belediyesi ekipleri geliyor düz şekilde bir biçimde buduyorlardı. Buradan geçenlerin hayati tehlikesini ortadan kaldırmak için dalları yüksek gerilimden uzaklaştırıyorduk. Yine bu sebeple kesildi fakat bu biçimde kesilmesi hiç hoş değil. Çevre kirliliğine, göz kirliliğine, ağaçların tekrar yaşayabileceği biçimde kesilebilirdi. Pislikler yerlere atılmış ne ilgilenen mevcut ne bakan var.”
 
Konuyla ilgili SEDAŞ yetkilileri yaptığı açıklamada; Yüksek Gerilim Hattı’na münasebet eden ve tehlike yapan ağaçları kesme yetkileri olduğunu belirterek ’Ağaçlar SEDAŞ vasıtası ile tehlikeyi önlemek amacıyla kesilmiştir. Kesilen ağaçların dallarını temizlemek bağlı olan belediyenin görevidir. Biz ağaçları Yüksek Gerilim Hattı’ndan uzaklaştırdık. Ağaçların budama ve düzeltme çalışmasını gene belediye vasıtası ile yapılacaktır” dedi. Darıca Belediyesi ekipleri bugün kesilen dalları yoldan kaldırdı.