Kocaeli’de her ilçenin her mahallenin sorunlarıyla ayrı ayrı ilgilenen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ilçelerle hatta mahallelerle ilgili sorunları ilgili Bakan’a soru önergesi vererek TBMM’ye taşıyor.
 Darıca’daki asayiş sorununu daha önce Meclis’e taşıyan Türkkan bu kez Darıca Emek Mahallesi’ndeki güvenlik sorununu TBMM gündemine getirdi. 
 
GÜVENLİK SORUNU VAR
 
Önergesinde; ”Kocaeli Darıca’nın Emek mahallesinde güvenlik sorunu had safhadadır.” diyen Türkkan,  hırsızlık vakalarının sıklıkla görüldüğünü belirtti. Emek mahallesi sakinlerinin hırsız korkusuyla yaşadığını ifade eden MHP’li vekil,  ayrıca bu mahallede uyuşturucu madde satışı yapıldığını, uyuşturucu madde kullanımının 11-12 yaşlarına kadar indiğini, bu nedenle anne babaların korku içinde olduğuna vurgu yaptı.
 
HIRSIZLIK OLAYLARI
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Darıca Emek mahallesinde yaşanan hırsızlık vakaları için hangi önlemlerin alındığını soran Türkkan,sıklıkla görülen hırsızlık vakaları nedeniyle geceleri Emek mahallesinde ve diğer mahallelerde kaç devriye ekibinin görev yaptığını sordu.
 
UYUŞTURU SATIŞI
 
Darıca Emek Mahallesi’ndeki uyuşturucu madde satışına ayrıca vurgu yapan Türkkan, İçişleri Bakanı’na Emek mahallesinde esrar eroin satışı yapılmakta mı sorusunu yöneltti. Bakan’a ayrıca uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve ilköğretim çağındaki çocukların kullanmaması için ne gibi önlemlerin alındığını soran MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Okullarda ve belli merkezlerde uyuşturucuya yönelik öğrenci ve velilere seminerler verilip, uyuşturucunun kötü yanları anlatılmakta mı sorusuna da yanıt istedi.