Çayırova'nın AKP'li belediye başkan adayı Şevki Demirci, resmi belgelere göre üniversite eğitimini 1999'da, liseyi ise 2007'de bitirmiş. Demirci'nin 1999'da mezun olduğu Uluslararası Amerikan Üniversitesi, sahte diploma verdiği gerekçesiyle 1998 yılında kapatılmış.Kocaeli Çayırova gazetesinin haberine göre, AKP Çayırova İlçe Başkanı Şevki Demirci il Genel Meclisi üyesi olarak görev yaparken İl Özel İdare Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde 2004 yılında yayınlanan faaliyet raporunda, ilkokul mezunu olarak yer aldı. İl Genel Meclisi'nin 2007-2009 tarihleri arasında yayınladığı faaliyet raporunda ise bu kez lise mezunu olarak gösterildi.

İlgili haber 30 Mart seçimleri öncesi gündeme gelirken bir çok ulusal basın tarafından da yayınlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde bölgemizde faaliyet gösteren haberpi.com'dan Cengiz Yücak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'yle röportajında diploması hakkında ki haberlere şöyle cevap verdi;

(Cengiz Yücak / Gazeteci) Üniversite diplomanız ile ilgili de değişik iddialar ortaya attılar?

(Şevki Demirci / Belediye Başkanı) - O iddiaların da asılsız olduğunun resmi belgeleri şuan elimizde. Ak Parti gibi güçlü bir iktidar partisinin, Çayırova Belediye Başkanlığına aday göstereceği kişinin bilgi ve belgelerinden emin olmadan aday göstermesi mümkün mü? Sonuç olarak bize muhalif olanlar, bizim tekrardan yerel iktidarımıza engel olmak için ağzına gelen her şeyi söylediler. Lakin son sözü Milletimiz söyledi, Çayırovalılar söyledi ve güzel de söyledi.

 

Şevki Demirci henüz bu konuyu aydınlatacak olan resmi belgeleri kamuoyuyla paylaşmaması  üniversite diplomasında ki tartışmaların devam edeceği şeklinde yorumlanmakta.

 

 

Şevki Demirci hakkında ulusal basına çıkan haberler;

Cumhuriyet

OdaTV

Sözcü