Genel Kurulun sekizinci turunda Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ve Üniversitelerin bütçeleri görüşüldü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile yaşanan krizde çiftçilerin ve turizmcilerin yaşadığı sıkıntılara ve zararlarla ilgili soruya “Çiftçilerimizin geri dönen mallarının tazminini gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımızın açıklamasıyla da, turizm sektörünün mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Tarım sektörünün mağduriyetini giderme ile ilgili de çalışmamız var. Bu mağduriyeti de gidereceğiz'' şeklinde cevap verdi.

Devam eden görüşmede Avrupa Birliği'nin ülkemize 3 milyar EURO göndereceği ile ilgili soruya ise Çavuşoğlu, şu cevabı verdi:

''Henüz bir para resmi olarak aktarılmış değil. Kaçak göç ile ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Yarın uygulamaya başlayacak. NATO ile birlikte kaçak göç ve kaçakçılarla mücadelemiz devam ediyor''

Çevre ve Şehircilik bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bakanlığın, Niğde ve Bor'da personel ihtiyacına yönelik olarak, ''Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün personel ihtiyacını giderme amacıyla Maliye Bakanlığı'ndan personel istedik. Türkiye genelinde bin 162 adet 4A kadrosunda, bin 500 adet 4B kadrosunda personel talebimiz gerçekleşmiştir'' ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın konuyla ilgili TBMM'de yaptığı açıklama şu şekilde:

Niğde ve Bolu'da personel ihtiyacı gündeme geldi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün personel ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalarımız kapsamında Maliye Bakanlığımızdan personel talebi istedik. Türkiye geneli için 1.162 adet 4A kadrosundan, 1.500 adet de 4B kadrosundan personel talebimizgerçekleşmiştir. Bunun da cevabını bekliyoruz.