Dilovası Belediyesi önünde bugün gerçekleşen protestoya HDP, CHP, EMEP, STK temsilcileri, yöre dernekleri ve mahalleliler katıldı. Dilovası Belediyesi önünden Adatepe'ye kadar yürüyüş yapan grup adına ilk olarak Dilovası Yeşil Alanı Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ahmet Cebeci bir konuşma yaparak, "Burada bir sorunumuz ve sıkıntımız var. Üzerinde bulunduğumuz alan 342 dönüm devlet ormanı. Ancak yapılan yanlışlardan dolayı bu alan 49 yıllığına koruma amaçlı firmalara verildi. Yangın tankları yapmak adına bugün burada kimyasal tanklar yapılıyor" dedi.

 
GÖRÜŞLER GÖZARDI EDİLDİ
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Çevre ve hava kirliliğine karşı yine buradasınız. Çevre ve hava kirliliğiyle Dilovası'nın anılması artık acı veriyor. Bu bölge ile ilgili dava sürüyor. 2013 yılında Kocaeli Valiliği ve Çevre Müdürlüğü tarafından buraya kurulmak istenen tankların çevreye zararlı olduğu belirtildi. Ancak görüşler gözardı edildi. Hava ve çevre kirliliğinde Kocaeli 1. sırada. Akciğer kanserine yakalanma oranı Dilovasın'nda normal bölgelere göre 7 kata daha fazla. Bu bölgede yaşayan tüm insanların yaşamı için çevreye zarar veren yapılara dur denilmeli" diye konuştu.
 
YAŞAM ALANLARIMIZA ZARAR VERİLİYOR
CHP Dilovası İlçe Başkanı İrfan Ertürk, "Onlar bizim doğamızı kirletiyorlar bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Fatih Mahallesi'nde tanklar yapılıyor. Başta yangın tankı denildi. Ancak daha sonra bu tankların kimyasal tanklar olduğunu görüldü. Mahalle halkınınn tek bir talebi var. Yaşam alanlarımıza zarar verilmesin" dedikten sonra HDP Dilovası Eşbaşkanı Kamuran Onay, "Merhaba Dilovası mağdurları. Bunu yaşatanar utanmalıdır. Dilovası'nda oturmanın mağduriyetini yaşıyoruz. Bugün burada amaç, bir kamuoyu oluşturmaktır. 13 yıldır bu tür sorunlar olmuştur. Bizler bugün burada az olabiliriz. Bugün burada Adatepe halkı ile yan yanayız. 49 yıllığına kiralanan ormanlarda kimyasal tanklar yapılıyor. Bu halk bu firmaları kovacak. 169 açılıştan bir tanesi de burası idi. İşte sizin açılışınız. Dilovası çocuğu diyordu ya mesire alan yaptım. Gel de gör yaptığın yeri. Yapılan kimyasal tanklar ile evler arasında 10 metre var" dedi. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık Adatepe'de bir müddet daha bekledi.