AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatının yarın yapılacak olan 3. Olağan Kongresi için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, AK Parti Genel Merkezi tarafından tek İlçe Başkan adayı olarak gösterilen mevcut ilçe başkanı Osman Akbulut, 20 kişilik yönetim kurulu listesinde kimlerin yer alacağına dair çalışmalarını ve görüşmelerini devam ettiriyor.
 
Gebze ilçe kongresinde Genel Merkezin adayına karşı ikinci bir listenin çıkması ve seçime girmesi, Dilovası ilçe kongresinde de ikinci bir listenin çıkabileceği ihtimalini güçlendirirken, Ak Parti Kocaeli il başkanı Mahmut Civlek'in, Gebze'deki olayın Dilovası'nda da tekrarlanmaması için başta Dilovası Ak Parti içindeki kesimlerle tek tek görüşmek olmak üzere her türlü hamleyi gerçekleştirerek, ikinci listenin önünü kesmeye çalıştığı dile getirildi.
 
Bugün için büyük bir sessizliğin hakim olduğu Dilovası Ak Parti'de ikinci listeyi çıkarılacağı konuşulan Mustafa Şahin'in, Osman Akbulut ile anlaştığı, Belediye Başkanı Ali Toltar ile ikinci listeye destek vereceği konuşulan Yasin Turak'ın ise Osman Akbulut'un yönetim listesine isim verdiği dile getirilirken, diğer bir önemli isim olan eski ilçe başkanı İlhan Yıldırım'ın ise Osman Akbulut'un çıkaracağı listeye müdahil olmayacağı ve "ben kesinlikle Genel Merkezimizin gösterdiği adayın yanındayım" diyerek tavrını net olarak ortaya koyduğu konuşuluyor.
 
Gün içinde bu sessizliğin hakim olduğu Dilovası'ında gece yarısına doğru veya yarın ki kongre saatinde bir ikinci liste sürpriz yaşanabileceği de iddia ediliyor.