Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 741. Vuslat Yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü ve iyi niyetin sembol ismi olarak bütün dünyada saygıyla anılan Hz. Mevlana'yı şükranla andı.
 
GÖREVİMİZ SADECE YOL YAPMAK DEĞİL
 
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ""Belediye olarak sadece yol yapmak, yeni projeleri hayata geçirmek değil insanımızın manevi dünyasında da kültür sanatta da her alanda hizmet etmektir. Peygamberimizin yolunu, onun mesajlarını yaşam tarzını yaşamak, yaşatma adına ışık olan insanlarımız var. Büyük İslam Velisi Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 741. Vuslat Yıl Dönümünde O'nu hürmetle yad ediyoruz." dedi.
 
İNSANLIĞIN KILAVUZU
 
Başkan Toltar, “Hz. Mevlana'nın manevi huzurunda sevginin kuşatıcılığını daha derinden idrak ediyoruz. ‘Ben yaşadıkça Kuran'ın bendesiyim, Ben Hz. Muhammed'in (sav) ayağının tozuyum, Biri benden, bundan başkasını naklederse, Ondan da bizarım, o sözden de bizarım’ sözleriyle yolunu tarif eden Hz. Mevlana, 8 asırdır alimlerin, ariflerin, aşıkların, bütün insanlığın kılavuzu oldu. 
 
GÖNÜLLER SULTANI
 
O, sözleriyle yüreğimizi aydınlattı, gönüllerimizi ferahlattı, bize birliği, beraberliği, kardeşliği ve dostluğu öğütledi. O'nun istikameti bizim istikametimiz oldu. Biz bugüne kadar Hz. Mevlana’nın aşk dolu, sevgi dolu gönlünden çıkan büyük sözlerle yolumuzu aydınlattık. Gönüller Sultanı Hz. Mevlana'yı 741. vuslat yıl dönümünde hürmetle anıyoruz" dedi.