Dilovası Belediyesi’nde çalışan ve DİSK – Genel İş Sendikası’na üye 210 kişi, darbe olayları karşısında hükümete destek vermek yerine suçlayan bir tavır takındığını öne sürerek sendikadan istifa etti

 
 
 
DİSK – Genel İş Sendikası’na bağlı 210 üye adına açıklama yapan Dilovası Belediyesi DİSK Genel İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Yaşar Tosun ve yardımcıları Bahadır Yalvaç ve İsa Adıgüzel, darbe olayları karşısında hükümeti suçlayıcı açıklamalarda bulunduklarını ifade ederek sendikalarından istifa etti.
 
DESTAN YAZILMIŞTIR
Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan işyeri temsilcileri şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 tarihi devletimiz ve milletimiz açısından bir dönüm noktasıdır. FETÖ terör yapılanmasının devlet idaresini ele geçirmek maksadıyla bir grup asker ile başlattığı darbe faaliyetlerine tüm dünya çıplak gözlerle tanıklık etmiştir. Halkına, kolluk kuvvetlerine silah doğrultan bu canilere karşı halkın başlattığı direniş gelecek nesillerimize gururla aktarılacak destansı bir zafere dönüşmüştür. Sağcı, Solcu, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez gibi farklı düşünceler ve etnik yapılar tek vücut olarak meydanlara dökülmüş, devletine, millet iradesini temsil eden Cumhurbaşkanına Başkomutanına sahip çıkmıştır.
 
SENDİKAL BİRLİKTELİĞİMİZİ SONLANDIRIYORUZ
Tam da bu zor günlerde demokrasiden, eşitlikten, alın teri ve emekten bahseden ve üzülerek söylüyorum ki bizim de mensubu olduğumuz DİSK-Genel İş Sendikası, iktidar karşıtı eylemlere verdiği açık desteği darbe sürecinde vermemiş bir de bu yetmezmiş gibi hükümeti suçlayan kısa bir açıklama metni ile geçiştirmiştir. Siyasal hesaplarını, toplumsal kin ve nefretlerini, millet olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günde bile göz ardı etmeyen, birleşmeyi değil ayrıştırmayı ilke olarak kabul eden DİSK-Genel İş Sendikası ile olan ve sadece işçilerimizi kapsayan sendikal birlikteliğimizi sonlandırma kararı aldığımızı ve gerekli hukuki işlemlerin de ivedilikle başlatılacağını kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.”