Dilovası’nda bulunan İzocam Taşyünü üretim tesislerinde, 16 Ekim Pazar günü  bacasında yangın çıkmıştı. İzocam fabrikasının yetkilileri çıkan yangın hakkında; ''Dilovası’nda bulunan İzocam Taşyünü üretim tesislerimizde, 16 Ekim tarihinde teknik bir sorun yaşanmış ve neticesinde de fabrika bacamızdan alevler ve duman yayılmasına sebep olmuştur. Yaşanan bu talihsiz durum nedeniyle öncelikle büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.

 
Fabrikamızda meydana gelen yangın kullanıcı hatası olmakla birlikte bacada biriken yanıcı maddenin temizliği sırasında oluşmuştur. Otomatik yangın söndürme sistemleri ile yangın kısa zamanda kontrol altına alınmıştır. Konuyla ilgili mercilere de raporlamamızı ve açıklamalarımızı yapmış bulunuyoruz.
 
Çevre politikalarımız gereği tüm taahhütlerimizi yerine getirme konusunda son derece hassasiyet gösteriyoruz. Risk yaratan durum ve davranışları, etkilerini en aza indirecek uygun bilimsel ve teknolojik önlemler alarak kontrol altında tutuyoruz. Kalite, Çevre, Enerji ve İş Sağlığı Güvenliği konularında sorumlu olduğumuz tüm yasal gerekliliklere ve şartlara uyuyoruz. Şirket olarak tüm iş süreçlerimizin odağında her zaman çevreye ve doğaya dost olmak, karbon salımlarının en aza indirilmesine katkı sağlayacak çalışmalar geliştirmek bulunuyor.
 
Bütün bu ilkelerimizi korumak ve ilerletmek üzere verdiğimiz mücadele esnasında, kullanıcı hatası olan böyle bir durumla karşı karşıya kalmış olmaktan ötürü üzüntü duyduğumuz bir kez daha vurgulamak istiyor, verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle özürlerimizi bildiriyoruz.'' dedi.

Çıkan Yangının Videosu İçin Tıklayın