Dilovası Belediyesi mart ayı meclis toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Ferdi Erdoğan’ın belediyedeki işçilerin maaşlarının düşürülmesiyle ilgili olarak sorduğu soruya Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Düzenlemeyi yaparken sana mı soracağım?” dedi.
 
 
Dilovası Meclis Salonu’nda bugün gerçekleştirilen meclis toplantısı öncesinde gündem dışı kısmında konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Çözüm sürecine hepimiz sahiplenmeliyiz. Daha sağlam adımlar atılacak. Yeni bir anayasa ihtiyaç var. 2015 seçimleri sonrasında sivil bir anayasa ile cumhurbaşkanlığını taçlandıracağız” dedi. Gündeme alınacak ek bir madde belediyeye alınacak bir adet binek aracın hibe yoluyla verilmesi gündeme alındı. 4 Şubat meclisine ait meclis bileşimine ait karar özetleri okunarak oylandı.
 
HAYIRSEVER FİRMALARDAN TALEP EDİYORUZ
Gündemin tek maddesi olan 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planı plan değişikliği oybirliğiyle kabul edildi. İkinci madde olan belediyeye hibe verilen binek aracının Ali Toltar, “Belediye Tekno Vinç belediyemizin ihtiyacı olan bir aracı hibe ediyor. Böyle hayırsever firmalara talepte bulunuyoruz. Ruhsatını belediyeye çevrilerek belediyemizin aracı olacak” dedi. Madde oybirliğiyle kabul edildi. Meclisin gündemin dışında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ferdi Erdoğan, “CHP grubu olarak katı atık deposu Köseler Köyü’ne layık gören zihniyete teşekkür ediyorum ve kınıyorum. Personelin ücretlerinde bir indirim yapılmış. Bu konuyla ilgili olarak neden böyle bir düzenleme yapıldı?” diye sordu.
 
İŞ VE İŞÇİ BULMA KURUMU DEĞİLİZ
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Kelimelerine dikkat et. Düzenlemeyi yaparken sana mı soracağım? Sözü edilen yer Köseler Köyü’nün orada değil. 27 kilometre dışında. Avrupa’daki sistem gibi olup enerji elde edilecek. Seçimlerden dolayı farklı bir amaç için kullanılmak isteniliyor. Personelin ücretleri hizmet alımı yoluyla aldığımız bir düzenleme yaptık. Tüm çalışanlar aynı ücret alınması sağladık. Burası iş ve işçi bulma kurumu değil. Belediye gelirlerimiz yüzde 30 azaldı. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız” dedi. Dilovası Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı 1 Nisan Çarşamba saat 11.00’da yapılacak.