Kendilerini  vatandaşlara polis olarak tanıtan dolandırıcılar bu sefer de Dilovası'nda ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aylarda medyada oldukça sık yer alan,  Prof. Dr. Canan Karatay’ın polis süsü verilmiş kişilerce dolandırıldığı haberlerini bir benzeri Dilovası'nda gerçekleşti.Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, bu seferde Dilovası’nda çok sayıda insanı arayarak başlarının belada olduğunu, illegal güçler tarafından bankada hesabınız boşaltılıyor. Biz de iz üzerindeyiz. Hesabındaki paraları vereceğimiz hesaba aktar, şüphelileri yakalayacağız’ diyerek vatandaşları önce ikna ediyorlar sonra da verdikleri hesaba parayı aktarmalarını sağlıyorlar.

Dilovası Köseler Köyünde ikamet eden bir vatandaşın olayı Jandarmaya bildirmesiyle birlikte büyük bir gizlilik içinde başlatılan çalışma devam ederken daha sonra aynı türden olayları şebekenin diğer elemanları tarafından ilçedeki bir çok kişinin üzerinde uygulamak istemesi yetkilileri harekete geçirdi.

Vatandaşların bu türlü söylemlere ve oyunlara gelmemesini isteyen yetkililer, her hangi olayla karşılaştıkları zaman 155 numaralı telefona bilgi vermelerin çok önemli olduğunu belirttiler.