Dilovası Belediyesi’nin seçimlerin ardından yapılan ilk belediye meclisinde, belediye meclisinde başkan vekili olarak meclisin tek kadın üyesi Hatice Tuzcu seçildi Dilovası Belediye bakanlığına seçilen ve mazbatasını alan Ali Toltar ilk belediye meclis toplantısını yaptı. İlk toplantıda 1 ve 2’inci başkan Vekilleri, asil ve yedek meclis katibi, encümen üyeleri ve komisyonların seçimleri yapıldı. Başkan vekilliği için yapılan gizli oylamada birinci başkan vekilliğine Hatice Tuzcu, ikinci başkan vekilliğine ise Kadir Teke seçildi. Mecliste alınan kararla belediye başkanına ödenen maaşın günlük yevmiyesinin üçte biri kadar ödeme yapılacak.
 
HİZMETLER SÜRECEK
 
Cemil Yaman ve ekibine teşekkür eden Belediye Başkanı Ali Toltar, “Biz hizmetlere kalan yerde devam edeceğiz. Makamlar gelip geçicidir. Hiçbir ön yargı olmadan hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. Belediye Başkan vekilliği için Hatice Tuzcu ve Kadir Teke isimleri önerildi. Yapılan gizli oylamada birinci başkan vekilliğine Hatice Tuzcu, ikinci başkan vekilliğine ise Kadir Teke seçildi. Katip üyeliklerine ise yapılan gizli oylama ile Hamit Topçu, Kahraman Umuç seçildi.
 
MUHALEFETTEN ÜYE İSTENDİ
 
Encümen seçimleri için kullanılan 16 oyda 2 oy boş çıktı. Halit Ekici 10, Cemil Taşdemir 11, Hatice Tuzcu, Kadir Teke 2, Fatih Meral 2 oy alarak Encümen üyesi oldu. Encümen için MHP ve CHP’den aday gösterilmedi. Encümen seçiminin ardından komisyon seçimleri yapıldı. Komisyonlarda AKP 4 kişilik isim önerisinde bulunurken, muhalefetten bir isim talep edildi. 2013 yılı faaliyet raporunun oylamasında Toltar koltuğunu birinci başkan vekili Hatice Tuzcu’ya bıraktı. Mayıs ayı meclis toplantısı 7 Mayıs’ta saat 12.00’de yapılacak.
 
 KOMİSYONLAR
 
Plan ve Bütçe Komisyonu: Fatih Meral, Cafer Avşar, Recep Laç, Cemil Daşdemir (AKP ), Ferdi Erdoğan (CHP).
 
Bayındırlık ve İmar Komisyonu: Hamit Topçi, Kahraman Umuç, Kadir Teke, Hatice
 
Tuzcu (AKP), Mustafa AK (CHP).
 
Hukuk, Dilekçe, Tetkik ve İsimlendirme Komisyonu: Kahraman Umuç, Hamit Topçu, Halit Ekici,  Recep Laç (AKP) Hüsamettin Meral (CHP)