Dilovası Kayamakmlığı ve Dilovası Belediyesi tarafından organize edilen anma etkilikleri Dilovası Çok Programlı Lisenin önünde toplanarak başladı. Dilovası ÇPL önünde toplanan binlerce kişi ellerinde bayraklarla Dilovası Belediyesi önüne kadar yürüdüler.

BİNLER ANMA GECESİNDE BULUŞTU

Dilovası Belediyesi önünde mehter eşliğinde karşılanan kortej daha sonra şehitler için düzenlenen saygı duruşunu gerçekleştirdikten sonra istiklal marşını okudular. Düzenlenen anma programına Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz, İlçe Jandarma Komutan vekili Mehmet Hamali, AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, Dilovası Belediyesi Başkan Yardımcıları, GTO Başkanı Nail Çiler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Spor Müdürü Murat Babaoğlu, İlçe Nüfus Müdürü Hasan İstif, Dilovası Belediyesi Meclis üyeleri, Mahalle muhtarları, STK Başkan ve yönetimleri ile çok binlerce vatandaş katıldı.

15 TEMMUZ'DA HALKIMIZ DESTAN YAZDI

Ardından Yusuf Taş'ın önderliğinde Kur’an-i Kerim’i okunarak şehitler yad edilirken duaların okunmasının ardından konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Ülkemizin bekasına, milletimizin huzuruna ve demokrasimize yapılmak istenen hain darbe girişimine karşı necip milletimiz, 15 Temmuz akşamı inancı, duruşu ve cesaretiyle;  adeta kurtuluş mücadelesi ruhuyla, hain FETÖ Terör Örgütüne ve mihraklarına karşı, milletçe kazanmış olduğumuz destanın yıl dönümünde yine birlik, yine beraberlik içinde demokrasi meydanlarındayız. Bu vesile ile 15 Temmuz akşamı şehadet şerbeti içen kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Yaralılarımıza ve Gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum.

TEK YUMRUK OLDUK

O gece tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de hainlere karşı tek yumruk olduk. Sağcısı solcusu, Kürdü, Türkü, lazı, çerkezi, hep birlikteydik. Herkesin tek derdi vatan ve bayraktı. Bizi biz yapan bu iki değer karşısında birlik olmanın kenetlenmenin en güzelini tüm dünyaya gösterdik. Allah bir daha bize o günleri yaşatmasın. Bizim gidecek bir yerimiz yok. Onun için gerek içerde ki hainlere gerekse dışardaki hainler bilmedilirlerki biz vatanımız bayrağımız için herşeyi göze alabiliriz. Birlik olabiliriz. Şimdi bize düşen en önemli görev o hain geceyi unutmayacak ve unutturmamaktır. Bu akşam burada yine ülkesine ve bayrağına sahip çıkma olgusunu gösteren herkese sevgilerimi iletiyorum."dedi.

HALKIMIZ BAYRAĞINA ÜLKESİNE SAHİP ÇIKTI

Başkan Toltar'ın ardından konuşan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, "Hatırlayacağımız gibi bir yıl önce bugün televizyonları başında olan Türk milleti bir anda 15 Temmuz Şehitler köprüsünde namlusunu halkın üzerine doğrultmuş tankları gördüğünde büyük bir şok yaşamıştı. Televizyon kanallarında alçaktan uçan savaş uçaklarının, ambulanslarının ve patlamaların görüntüleri hepimizi endişe sürüklemişti. Bir müddet sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın devletimizin ve ülkemizin bütünlüğüne, milletimizin birliğine anayasal düzene karşı bir başkaldırı olduğunu belirtmesi sonrası halkı meydanlara çağırmasını ardından milyonlar insanımız elinde bayrakla göğsünde imanla tanklara, uçaklara askerlere karşı canı pahasına ve dünyada eşi benzeri görülmemiş bir cesaretle destan yazarak ülkesine, bayrağına iradesine sahip çıkmıştır.

ALKAN ŞEHİT VE GAZİLERİ UNUTMADI

Destanın yazıldığı gecede malesef 249 vatandaşımız şehit olmuş 2196 vatandaşımızda gazi olmuştur. Milletimizin tarihi şehit destanları ile doludur. O akşamda bir çok destanlar yazıldı Ömer Halis Demir'ler bayrağına sahip çıkmıştır. Ömer Halis Demir'ler canları pahasına destanlar yazmıştır. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."dedi.  

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterileri gerçekleşti. Daha sonra ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü tarafıdan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Hüseyin Gökduman, Yeşim Yılan, Alperen Altunlu, Talha Elkalmış'a Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve Belediye Başkanı Ali Toltar tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. 

NAİL ÇİLER VE BAŞKANLAR BAYRAK DAĞITTI

Ayrıca etkinliklere katılan Gebze Ticaret Odası Başknı Nail Çiler ve yönetim kurulu üyeleri Dilovası Belediye Başkanı ALi Toltar ve AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ile birlikte vatandaşlara bayrak ve lokma dağıttılar. Anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen anı defterine Dilovası protokolü tarafından duygularını paylaşan yazılar yazıldı.

SABAHA KADAR SÜRDÜ
Gece geç saatlere kadar süren etkinlikler çerçevesinde vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılırken, gece Şehit İlimdar Atasoy Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan Mehter Takımının gösterisi ve ardından sinevizyon gösterileri ile sabahın ilk vakitlerine kadar devam etti.