Güneşin batmasıyla birlikte Dilovası Belediyesi önündeki alana akın eden vatandaşlar dar ağacı kurarak, terör örgütü FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen’in temsili maketini astılar.

Belediye hizmet binası önündeki demokrasi nöbetine Dilovası İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İlçe Garnizon Komutanı Deniz Barış Keser, Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz, AK Parti  İlçe Başkanı Osman Akbulut, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları,  sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı konuşmada, “Demokrasi nöbetlerimizde halkımızla ilk günkü duyarlılığı devam ediyor. Burada olmakla tarihi büyük bir görev yapan değerli ilçe halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün 10. günümüzdeyiz. Bu ülkeye ihanet etmeye çalışan hainlere halkımız canıyla kanıyla çarpışarak cevabını verdi. Bu aziz millete silah çeken, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi kasta edenler  en ağır şekilde cezalarını çekecekler. Şehitler verdik onlar için dua edelim. Yaralılarımız var acil şifalar dileyelim. Ülkemizin dört bir köşesinde sokaklara çıkan halkımıza ve darbe girişimine karşı, milli birliğimize destek veren tüm siyasi partilere ve yöneticilerine de teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan meydanlardan çekilebilirsiniz diyene kadar bu meydanlarda demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Bir kez daha tekrarlıyorum,  Allah birliğimizi dirliğimizi ve huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.