Dilovası Turgut Özal Mahalle Muhtarı Mehmet Şirinbarış, Kömürcüler OSB’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet etti. Dilovası’na halkına kömür tozu yağdıran Kömürcüler OSB ‘ye karşı mücadele eden Şirinbarış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhtarlar buluşmasında, kanayan yarayı bir fırsatını bularak Erdoğan’a iletti. Şirinbarış konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ülkemiz sancılı bir süreçten geçiyor. Dünya bize düşman olsa bile dünyaya karşı bütünleşeceğiz, yeter ki sadakatli olalım. Dilovası halkı adına paylaşmak istediğim konu var. İlçemizde 50 bine yakın insan ikamet etmektedir. Hepsine soracak olursak Dilovası’nın sorunu nedir diye yüzde 90 insanımız Kömürcüler OSB diyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara yönelik düzenlediği toplantıya davet edildim ve konuyu anlattım.”dedi.  

ERDOĞAN YAKINDAN İLGİLENDİ

Önce Bakan Süleyman Soylu ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ifade eden Şirinbarış, “Bende Dilovası adına katıldığım toplantıda, ilçeyle ilgili güncel CD ve dosyalarla yerimi aldım. Toplantıda İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşme şansımız oldu. Kendisine konuya anlattım, daha sonra Cumhurbaşkanımıza ulaştım. Cumhurbaşkanımız Dilovası’nda yaşayan vatandaşlarımıza selamlarını iletti. Cumhurbaşkanımıza, ‘Bu kömürün tozu, toprağı bizim üzerimizden kaldırılıp atılmalı. Bunu yaptığınız sürece sizlere duacı olacağız.’ dedim. Cumhurbaşkanımız da bana ‘bu ne kömürü? Ne tozu, ne toprağı, bu kömür nerden geldi?’ dedi. Marmara Bölgesinde nerede kömür varsa hepsini getirdiler. İlçemizin en büyük tepesinde halkımız zor durumda. Halkımız tehdit altında. “dedim. Sağolsun o da irtibat için telefonumuzun alınması talimatı verdi. Cumhurbaşkanımıza yakın ilgisinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi.

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başta olmak üzere, kamu kurum ve yöneticilerine seslenen Şirinbarış, “Şimdi Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na sesleniyorum. Bir an evvel bu kömürcülere el atmanızı bekliyoruz. Eğer bu işe el atmazsanız tahammülümüz kalmadı. Ne olursa olsun 15 kişilik bir Federasyon kurduk, bu iş Kocaeli’den ya da Ankara’dan bitecek. Her ay gerekirse en az bir defa Ankara’ya gideceğiz. Halkımız bunu hak etmiyor, yeter diyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlara büyük görev düşüyor. Her şey halkımızın yaşaması için.”diye konuştu.