Dilovası Turgut Özal Mahallesi Bağdat Caddesi 215 Sokak No 26 adresinde bulunan be Abdulcabbar Çetin (68) adlı vatandaşa ait olan depoda dün akşam bir yangın çıktı. Çıkan yangına itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi olası bir faciayı önledi

 
 
Abdulcabbar Çetin (68) uzun zamadan beri oturduğu ve kendisine ait olan evinde süt satarak geçimini sağlamaya çalışıyordu. Geçtiğimiz aylarda ineklerini satan Abdulcabbar Çetin, ineklerinin kaldığı yeri depo olarak kullanmaya başladı. Çetin'e ait depoda önceki gece saat 01.00 sularında biri veya birileri tarafından ateşe verildi. Deponun yandığı gören mahalle sakinleri hemen itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri hemen olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Dilovası itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması sonucu Gebze'den de takviye ekipler olay yerine gelerek yangına müdahale ettiler.
 
MAHALLELİLER TEDİRGİN
Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Yangını çıkaran kişi veya kişilere tepki gösteren Abdulcabbar Çetin, "Depoda süt motoru, ev eşyalarımız ve kullanmadığımız bazı malzemeler vardı. Yangında hepsi yandı. Yangına sebep olanlardan şikayetçiyim. İtfaiye ekipleri zamanından gelmeseydi tüm mahalle yanabilirdi. Bu olaya yapanları Allah'a havale ediyorum. 10 bin TL'lik zararım var." Mahalle sakinlerinden Fuat Budak da iftaiyenin zamanında müdahelesinin büyük bir faciayı önlediği belirterek, "Mahallenin tamamı yanabilirdi. Bunu yapanların biran önce yakalanması gerekir."