Kemal Memiş başkanlığındaki yönetim çareyi takımın isminden belediyeyi çıkartmakla arayacak
Gebze Bölgesi’nde uzun bir aradan sonra ikinci bir belediye takımı, tarihe karışıyor. Geçtiğimiz dönemde Ziyaettin Akbaş’ın belediye başkanlığı döneminde Çayırova Belediyespor adeta kendisini lav etmiş, yerini Çayırovaspor alırken Çayırova Gençler Birliği de diğer natif olarak türemişti. Dilovası’nda da tablo değişmedi. 1987 yılında kurulan ve başkanlığını, Cemil Yaman’ın belediye başkanlığı döneminde başkan yardımcılığı görevinde de bulunan ve halen belediyenin hukuk müşavirliğini sürdüren Avukat Kemal Memiş’in üstlendiği Dilovası Belediyespor, Dilovasıspor adını alıyor. Başkan Memiş söz konusu değişim için yönetim kurulu kararının yeterli olduğunu, kongreye gerek kalmayacağını belirtip en kısa sürede değişimi hayata geçireceklerini söyledi.
 
SİYASETLE ANILIYORDUK
 
Dilovası Belediyesi’nde başkanın ve meclisin siyasetle belirlenmesinden ötürü her dönem siyasetle anıldıklarını, belediye dahil olmak üzere gerek kamudan gerekse özel sektörden gereken desteği göremediklerini belirten Cemil Memiş yeni oluşum ile birlikte takımın aranan desteği bulacağına inandığını söyledi.
 
150 LİSANSLI SPORCUSU VAR
 
Dilovası Belediyespor’da göreve seçildiği günden bu yana altyapıya büyük önem verdiğini, bu dönem Süper Amatör Lig’de mücadele edecek kadroda altyapıdan yetişen 8 futbolcunun yer alacağını kaydeden Memiş kulübün ve takımın gençlerin son dönemlerde çok revaçta olan ve can yakan Bonzai başta olmak üzere gençlerin zararlı alışkanlıklara kapılmaması için ilçenin önemli bir güvencesi olduğunu dile getirdi. Kemal Memiş, Dilovası Belediyespor’un bünyesindeki 150 lisanslı sporcusu ile Türk futboluna yeni yetenekler kazandıracağına inandığını belirtti.
 
İLK HEDEFİMİZ PLAY OFF
 
İlçede önemli bir taraftar potansiyeline sahip olan ve her sezon zirveye oynayarak ilçeyi ve taraftarlarını heyecana sokan Dilovası Belediyespor bu sezonu da boş geçmeyecek. Başkan Kemal Memiş yaşanan tüm olumsuzluklara karşın hedefin bu sezon da kesinlikle play off, yükselme grubu olduğunu kaydetti.
 
DESTEK BEKLİYORUZ  
 
Bölgesel Amatör Lig hesaplarını yükselme grubuna kaldıktan sonra yapacaklarını ima eden Kemal Memiş bu süreçte en büyük desteği ise kamu kurum ve kuruluşları ile sanayicilerden, esnaftan ve taraftarlardan beklediklerini söyledi. Dilovasıspor adıyla yollarına devam edeceklerini kaydeden Başkan Memiş, Dilovasıspor’un futbolda hak ettiği yere kısa sürede ulaşacağına inandığını sözlerine ekledi.