Adı ilk kez 2012 yılında duyulan ve Sultanahmet'teki kanlı saldırıyla yeniden gündeme gelen DHKP-C'li Elif Sultan Kalsen ile ilgili emniyet alarma geçti. Emniyet, Kalsen'in eylem hazırlığında olduğunu belirterek dikkatli olunması uyarısı yaptı.. 
 
Elif Sultan Kalsen... Adı ilk kez, 2012 yılında oluşturulan, 9 kişilik intihar eylemcileri listesinde yer aldı.
Kalsen, açıklanan o listenin ardından kameraların karşısına geçti... Ve intihar bombacısı olmadığını söyledi... 00,41 bizi canlı bomba olarak ilan ettiler. Can güvenliğimiz yok şurada yürüdüğümüzde bizim infazımız bizim katledilmemiz doğallaştırılıyor...
 
26 yaşındaki Kalsen, bu açıklama sonrası aynı listede yer alan bir başka isimle İstanbul Adliyesi'ne giderek, emniyet müdürleri ve dönemin İstanbul valisi ,Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Elif Sultan Kalsen'in adı daha sonra yasadışı sol bir örgütün soruşturmasında geçti.. İddiaya göre Kalsen, hayata dönüş operasyonunda görev alan bir binbaşının infaz edilmesinin talimatını vermişti... Bu iddia,, o suikastı düzenleyecek tetikçinin itirafıydı.
 
PEKİ KALSEN NEREDE?
Ailesi İzmit’te yaşayan Kalsen ile birlikte, saldırının ardından adı canlı bomba olarak iki kişinin daha adı geçmişti. Adı geçen iki kişi bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Deniz Şah ve Bahar Kurt, isim ve fotoğraflarının teminini sağladığını iddia ettikleri Emniyet’e bağlı kamu görevlileri için suç duyurusunda bulunarak, adlarının geçtiği haberlerin kaldırılmasını talep etti.  Şahısların avukatlarından Günay Dağ, adliye çıkışı yaptığı açıklamada Kalsen ile en son Nisan ayında görüştüklerini söyledi. Dağ, saldırının ardından Kalsen’in ailesi ve kendisi ile iletişime geçmediğini de ifade etti.
 
SİLAHLI SALDIRI DÜZENLEDİ
Öte yandan edinilen son bilgiye göre; İstanbul Taksim'deki polis noktasına silahlı saldırı düzenledikten sonra kaçan teröristin, adı daha önce Sultanahmet'teki bombalı saldırıda gündeme gelen DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi. İstihbarat birimleri, geçtiğimiz günlerde Ankara Emniyeti'ne bir yazı göndererek, Kalsen'in Ankara'ya gittiği ve ABD hedeflerine yönelik bir saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulunmuştu. Taksim'e silahlı saldırı düzenleyen kişinin Kalsen olduğunu tespit eden polis, her yerde Kalsen’i arıyor.