ORC araştırma şirketi vatandaşlara yaşadığı şehirde en beğendikleri milletvekillerini sordu. Verilen cevaplarda ülke genelindeki MHP’li milletvekilleri arasında ilimiz milletvekili Lütfü Türkkan ve İzmitli kimliği ile bilinen İstanbul Milletvekili Meral Akşener ilk 3’te yer aldı
 
13 BİN 900 KİŞİYE SORULDU
ORC araştırma şirketi vatandaşlardan yaşadıkları şehirde en beğendikleri milletvekilini seçmelerini istedi. Vatandaşlara üzerlerinde yaşadıkları illerin milletvekillerinin isimlerinin yazılı olduğu kartlar verilerek bir ismi seçmeleri istendi. Anket sonuçlarında kabine üyeleri ve parti genel başkanları değerlendirmeye alınmadı. 13 bin 900 kişi üzerinde yapılan anketin sonuçları partilere göre sıralandı. Sonuçlar partilerin meclisteki dağılımlarına doğru orantılı olarak AKP’den 20, CHP’den 10, MHP’den ise 3 isim olarak belirlendi.
 
TÜRKKAN VE AKŞENER İLK 3’TE
Ülke genelinde en başarılı bulunan MHP’li milletvekilleri arasında ilimiz milletvekili Lütfü Türkkan ve İstanbul Milletvekili TBMM Grup Başkanvekili Meral Akşener ilk 3 sırada yer aldı. MHP’nin Iğdır Milletvekili Sinan Oğan birinci sırada yer alırken, Akşener ikinci, Türkkan ise üçüncü oldu. Anket sonuçlarına göre AKP’nin en başarılı milletvekili Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu olarak belirlenirken, CHP’de ise ilk sırada Yalova Milletvekili Muharrem İnce yer aldı. AKP ve CHP’nin başarılı bulunan milletvekili sıralamalarında ilimiz milletvekilleri yer almadı.