Kocaeli İl Temsilcisi Yücel Mollaismailoğlu’nun çalışma raporunu ve Kocaeli genelinde yapılan faaliyetlerin sunumunu yaptığı açılış konuşması ile başlayan divan toplantısı genel başkan Fatih Erbakan’ın konuşmasıyla devam etti. Erbakan yaptığı konuşmada “Hocamız Necmettin Erbakan’ın partisi kapatıldığında yaptığı gibi yeniden abdestimizi tazeleyerek yola çıkacağız” dedi.  Böylelikle Fatih Erbakan yeni partinin kurulacağını Kocaeli’den ilan etti.

TİTANİC’E BİNECEKSİNİZ

Programda ilk olarak söz alan Erbakan Vakfı Doğu Marmara Bölge Sorumlusu Mehmet Aras, “Tam 40 yıldır tüm engellemelere karşı bu davayı sahipsiz bırakmayan Erbakan hocamızın sadık talebeleri sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Sizlere şunu sormak istiyorum siz 15 yıldır batmakta olan Titanic’e mi bineceksiniz yoksa Nuh’un gemisine mi bineceksiniz. Erbakan hocamızın çocuklarına sahip çıkmak bizim namus borcumuzdur. Genel Başkanımız partimizi açıkladığı an bizler İzmit olarak Ankara’da olacağız” ifadelerini kullandı.

40 YIL ÖNCE SÖYLEDİKLERİ BUGÜN YAŞANIYOR

Aras’ın ardından konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Bu gün Erbakan Vakfının en güzel çalışmalarının sergilenmiş olduğu Kocaeli ilimizde gerçekleştirdiğimiz için şükür ediyoruz.  Bu gün il divanımızı Erbakan hocamızın yolundan gidenler olarak gerçekleştiriyoruz. Bu gün dünyaya baktığımızda zulüm görüyoruz.  İslam ülkelerini ve Türkiye’yi büyük İsrail projesi kapsamında kullanmak istiyorlar. Bu sünni ülkeleri kurarak İran ile savaştırmak istiyorlar.  Kukla bir sözde Kürdistan kurmak istiyorlar. Daha sonra bu kukla sözde Kürdistan’ı da yıkarak Büyük İsrail devletini hayata geçirmek istiyorlar. Erbakan hocamızın 40 yıl önce söylediklerini bu gün yaşıyoruz” şeklinde konuştu. 

İKTİDARA TAŞIMALIYIZ

Milli Görüşü iktidara taşımamız gerekiyor diyen Erbakan “ Dünya’da bu olaylar yaşanırken 2 milyar Müslümanın gözü Türkiye’dedir. Türkiye’ye baktığımızda yıllar önce Erbakan hocamızla yollarını ayırmış iktidarı görüyoruz. 15 yıldır 426 Milyar borç faizi ödediler. Ondan sonra İmam Hatip okulları açıyorlar. Bu para vatandaşın verdiği vergilerle ödendi. Faturalarınızı dahi incelediğinizde bu abartılı vergiler görünüyor. Asgari ücretin 4 bin TL’ye getirilmesi gerekiliyorken asgari ücret bin 400 TL. Milletin parasını dış güçlere harç olarak ödemeleri gerekiyor yoksa o koltukta oturamazlar. Böyle milli görüş olmaz. Kaynak bulamıyorum diyorsanız o koltuğu milli görüşçülere bırakacaksınız” dedi.