Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar bugün sabah saatlerinde bölge basını ile bir araya geldi. 


Geçen iki buçuk yılı mercek altına alan değerlendirme toplantısına basın yoğun ilgi gösterirken Akbulut ve Toltar ile birlikte programa Ak Parti Dilovası Meclis Üyesi Kadir Teke, Ak Parti Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve Gençlik Kolları Başkanı Semih Kaya'da katıldı.


AKBULUT: "4 BAŞARILI SEÇİM"
İlçe Teşkilat Binasında gerçekleşen toplantıda ilk olarak söz alan İlçe Başkanı Osman Akbulut göreve geldikleri günden bu yana 4 seçim geçirdiklerini ve hepsinden başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Geçen süre içerisinde Dilovası halkı ile hizmet makamları arasında bir köprü görevi üstlendiklerini belirten Akbulut: "Ak Parti bölgemize yaptığı ve yapacağı tüm hizmetleri dilovası halkının refah seviyesini ve sosyo ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak gerçekleştirmiştir. Ben bir kez daha bu önemli hizmetlerde pay sahibi olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


"MART AYINA KADAR TEŞKİLAT SEÇİMLERİ BİTECEK"
Kısa süre önce Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdiklerini de belirten Akbulut: "Ankara ziyaretimizde Partimizin üst düzey yetkilileri ve Bakanımız ile istişareler gerçekleştirdik. Öngörüm şudur ki Mart ayına kadar Kocaeli genelinde ki tüm teşkilatlarımızda kongrelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. İl Kongremizin ardından ise bir referendum yapılacağı kanısındayım. Bu referandum Başkanlık yada Anayasa referandumu olacak" dedi.
"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART"
Olası erken yerel seçimlerle ilgili de konuşan İlçe Başkanı Osman Akbulut: "Şuan takvimimiz de böyle bir durum yok. Zaten Anayasa değişikliği yapılmadan yerel seçimleri erken yapmak gibi bir durum söz konusu olamaz, ancak iki seçim birleştirilirse bu durum olabilir. Fakat biz Ak kadrolar olarak yarın seçim varmış gibi çalışmalar yapmaktayız. Bu partimizin bir geleneğidir Ak Parti Dilovası olarak her gün seçim yarın olacakmış gibi çalışıyoruz" dedi.

 


TOLTAR 2,5 YILI DEĞERLENDİRDİ
İlçe Başkanı Akbulut'un ardından söz alan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ise geride kalan 2,5 yıllık sürede belediyenin yapmış olduğu hizmetleri anlattı. Alt yapıdan eğitime, üst yapıdan prestij projelerine kadar bir çok alan yapılan yatırımları anlatan Toltar: "Daha bir çok projemizde devam etmektedir. Özellikle ekonomik anlamda gelir seviyesi düşük bir ilçe olmamız hasebiyle sosyal yardımlara ağırlık veriyoruz. Alt yapı ve üst yapı anlamında ise bir çok projeyi hayata geçirdik. Dilovası halkının refah seviyesini yükseltmek ve yapılan hizmetlerle daha yaşanılır bir Dilovası ortaya çıkarmak bizlerin görevidir" şeklinde konuştu.

 


"FETÖ'DE DİLOVASI TEMİZ ÇIKTI"
Geçen 15 Temmuz sürecine de değinen Başkan Toltar: "Halkımız büyük bir mücadele örneği göstererek 15 Temmuz da ünüforma giyen ve bu devletin ekmeğini yiyen vatan hainlerine geçit vermedi. Milli iradenin üstünlüğü bir kez daha ortya çıktı. Geçen bu kötü günlerin ardından ise devlet makamlarında bir çok operasyonlar yapıldı. Şunu özellikle belirtmek isterim ki bu süreçten Dilovası anlının akıyla çıkmıştır. Şuana kadar herhangi bir kurum ve kuruluşumuza kayyum atanmadı yada görevden almalar olmadı. Sadece belediyemizde görevli bir çalışanın bu örgüte ait olan banka da bir hesabı olduğu belirlendi ve bununla ilgili de emniyet yetkilileri gerekli çalışmayı yaptı" dedi.
Başkan Toltar'ın konuşmasının ardından soru cevaplarla devam eden toplantı sohbet ve ikramlar eşliğinde son buldu.