AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, il binasında düzenlediği basın açıklamasında “Erken seçimde vekil aday listesi değişir mi?” sorusunu yanıtladı

 
 
AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan partisinin il binasında bir basın açıklaması düzenledi. Ceyhan basın açıklamasında gündem değerlendirmesi yaptı. Yine bugün şehidimiz var diyerek sözlerine başlayan Ceyhan, “Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize sağlık diliyorum. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortada boşluk varmış gibi terör saldırları yapılmaya başlandı. Milletimizin birliğine yapılan bu saldırıya özverili bir şekilde karşılık veriliyor. PKK’ya yönelik 800 kişi kayıp verilmiştir. Bu acıların son vermesine yönelik operasyonlar dürüyor. Terörün beli kırılana kadar ne geliyorsa yapacağız HDP’nin terör ile iş birliği yaptığı ortada. HDP’nin seçimde aldığı yüzde 13 ‘lük oyu yanlış yorumladığı ortada. Bir buçuk aydır 9 puan kaybımızın nedenini araştırdığımızı söyledi. AKP’nin tek başına iktidar olamamasının HDP bunu terör hortlaması olarak yorumladı” dedi.
 
HDP SÜRECİ YANLIŞ YORUMLADI
Ceyhan sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Haluk Koç çıkıp da PKK’yı HDP’yi kınamıyor. Tek nedeni Cumhurbaşkanımız olarak gösteriyor. Çözüm süreci Milli birlik Projesi olarak ortaya konuldu. Çözüm süreci Kürt halkı ile iyi bir iletim kurulmak adına yapıldı. HDP bu süreci yanlış yorumladı. Çarşamba il danışma meclisimizi akşam 19:00’da yapacağız. Perşembe ve Cuma günü Ankara’da olacağız. Kadın ve gençlik kolları programlarına katılacağız. Cuma saat 11:00’de genel merkezde genişletilmiş divan toplantısına katılacağız. 12 Eylül cumartesi günü büyük kongre delegelerimiz ile beraber Arena’da yerimizi alacağız. Tüzük değişikliği özlellikle 3 dönem kuralı ile konuşulacak. Bizde değişikliğe Kocaeli delegasyonu olarak destek vereceğiz”
 
SORUMLU MHP’DİR
1 Kasım erken seçim tarihi olarak belirlendi Ceyhan, ”Olağan üstü bir şey olmazsa takvim oraya çıkacak. Önümüze baktığımızda 7 Haziran seçimin hemen ardından erken seçim ihtimaline karşı iki oy boyunca çalışmalarımıza başladık. Aynı ciddi çalışmalara devam edeceğiz. 31 Ağustos’ta listeler askıya çıkacak. Eylül ayının ikinci yarısında listelerin hazır olması gerekiyor. CHP ve MHP arasında hükümet kurulması noktasında girişim oldu. İkisi de sorumluluk almadı. MHP’ye özellikle sesleniyorum. Bu günkü terör ortamının bu halde olduğu zamanda bu sorumluluğu almadı. HDP’li bakanlar olacaksa bunun sorumlusu MHP’dir. Bunun bedelini milletimiz sandık geldiğinde gerekeni söyleyecektir” ifadelerini kullandı.
 
GÖRÜŞ BİLDİRİRİZ
İlçe danışma meclislerinde en çok hangi sorular yöneltiliyor sorusuna cevap veren Ceyhan,”12 ilçe danışma meclislerinde genel anlamda teşkilat tarafından temenniler ön planda oluyor. İlçe belediyelerinin yaptığı projelerinde öneriler ya da ‘Şöyle olsa daha iyi olur’ şeklinde öneriler oluyor. Koalisyon sürecinde ise CHP ile koalisyon olmaması yönünde temennileri oluyordu. Genel anlamda biz neden puan kaybettik soruları gündemdeydi” dedi. ‘Erken seçimde vekil aday listesi değişir mi?’ sorusunu da yanıtlayan Ceyhan, “Listelerin değişip, değişmeyeceğini ben bilemem. Siz bu kentte hangi 11 kişilik listeyi verirseniz verin herkesin isteğini yerine getiremezsiniz. Kişiye göre değil, biz teşkilatçılık yapıyoruz. Yapılan temayüller ve istişareler ile ortak liste çıktı. Sonuçta bir vekil kaybettik. Ama önümüzdeki süreçte bize gelen eleştirileri isimlerden bağımsız olarak strateji anlamında genel merkeze görüş olarak bildiririz” şeklinde konuştu.