Bursa’nın Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesi’nde meydana gelen olayda çiftçilikle uğraşan Aykut Ertunç, iddiaya göre aşık olduğu Tuğçe Uludağ'a arkadaşlık teklif etti. 

Genç kızın kabul etmemesine rağmen ısrarını sürdüren Ertunç, ailesini görücüye gönderdi. Tuğçe Uladağ'ın ailesi,olumsuz yanıt vermelerine rağmen kızlarını rahatsız eden Aykut Ertunç ile ilgili savcılığa şikayette bulundu.Hakında savcılık tarafından genç kıza yaklaşmaması konusunda koruma tedbirli uzaklaştırma kararı verilen Aykut Ertun, bir kez daha görüşmek üzere otomobille Tuğçe Uludağ'ın evine gitti.

Evinin önünde görüştüğü Tuğçe Uludağ'ın bir kez daha olumsuz cevap vermesi üzerine öfkelenen Ertunç, otomobilde bulunan av tüfeği ile genç kıza ateş açtı. 

Tuğçe Uludağ, kanlar içerisinde yara yığılırken, Ertunç ise otomobille olay yerinden kaçtı. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan genç kız, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Uludağ, hayatını kaybetti.Olaydan sonra otomobille kaçan Aykut Ertunç ise aynı tüfekle bir zeytin bahçesinde kendisine ateş ederek intihar etmek istedi. Polis ekipleri tarafından yaralı halde bulunan Ertunç, ambulansla güvenlik gerekçesiyle Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma sürdürüyor.