MHP Kocaeli Milletvekili adayları Lütfü Türkkan, Arif Gülen ve Derya Çavdar ile MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir ve beraberindekiler AKP Kocaeli eski milletvekili Eyüp Ayar’ı işyerinde ziyaret etti. Ayar tarafından ilgi ile karşılanan MHP’li adaylar uzun uzun sohbet etti. Sohbete espri ile başlayan Türkkan, 7 Haziran seçimlerinde Ayar’ı ziyaret etmediği için uğursuzluk yaşadığını söyledi. Türkkan, “Bu dönem uğur getir diye ziyaretine geldim” dedi. Aynı dille cevap veren Ayar ise, “Keşke gelseydin, inşallah bu sefer olacak” dedi.
 
ÇOK PİŞMAN OLDUM
Milletvekili olduğu dönemden bahseden Ayar, “Milletvekili olduğumda yaptıklarımdan daha çok yapamadıklarımdan pişman oldum. Dilovası’na OSB yapılmak istendiği zaman çok direndim. O dönem Zafer Çağlayan ilk defa bir milletvekilinin OSB istemediğini gördüğünü söyledi” açıklamasında bulundu. Gebze’nin Ankara’dan görüldüğü gibi olmadığını kaydeden Ayar, “Gebze’de kim bir taş üstüne taş koydu ben biliyorum. Kimse Gebze’yi benden iyi tanıyamaz, benden çok da sevemez. Buraya özel ilgi gösterilmeli” şeklinde konuştu.
 
GEBZE’DEN ÇOK VEKİL OLSUN İSTERİM
Gebze’nin hiçbir ilçe ile aynı olmadığını ifade eden Ayar, “Burası hızlı büyümüş ama kenarda kalmış bir kent. Burada oy çok ama adayları hep seçilemeyecek sıraya koyuyorlar. CHP de MHP de aynı şeyi yaptı. Bizim partimiz de vekil olan Cemalettin Kaflı’yı listeden çıkardı. Burası il olsa en az 5 vekili olur” diye konuştu. Vekilken Gebzeliler için Ankara’da bir güvence olduğunu belirten Ayar, “İnsanlar geldiğinde rahat ederdi. Ben Gebze’den daha çok vekil olsun isterim” dedi. Ayar’ı can kulağı ile dinleyen Türkkan ise, kendisini MHP’de siyaset yapmaya davet etti.