Fatma Kaplan Hürriyet genç olmasına rağmen, CHP'nin en zor kulvarlarından bir tanesini dönerek ''bilinirlik'' sorununu aşmış bir kadın siyasetçidir.


Son bir kaç yıldır ''kadın siyasi'' denince akla gelen isimler arasına girmeyi başarmış, örgüt içerisinde aktifliğiyle, hırsıyla ve yaratıcılığıyla ün kazanmıştır Fatma Kaplan Hürriyet.


Tüm bunların yanında Fatma Hanımın siyaset yaptığı Mehmet Ali Paşa bölgesinde de ''aranan kan'' olarak tanımlanabilecek bir imajı hala mevcut.

Kendisinin kentimizdeki siyasi ve sosyal kariyerini incelersek Hürriyet ilk olarak karşımıza Kocaeli Üniversitesi'nde ki öğrencilik yıllarıyla çıkıyor.


Hukuk fakültesinde okuduğu yıllarda tanıştığı Murat Hürriyet ile hayatını birleştiren Fatma Hanım, şehrimize gelin geliyor eski tabirle.

Siyaset sahnesinde ise ilk olarak il kadın kollarında Hamiyet Göksu'nun yönetiminde rastlıyoruz.


O yönetimde çalıştığı yıllarda da hızıyla kendisine yer açmak için çaba sarf edeceği her halinden belli olan Fatma Hanım, 2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlere kadar, siyasi çalışmalarını kadın kollarında devam etmişti.


Kadın kollarındaki görevinin ardından ise, siyasete aktif görev anlamında kısa süre veren Hürriyet, çalışmalarına İzmit'te devam ederek yönünü İzmit siyasetine çevirmiş ve Ömer Hazer başkanlığında ki yönetimde komisyonlarda dahil olmak üzere aktif pek çok görevler almıştı.


Ancak ortaya karakter koymayı seven genç siyasetçi, bahsi geçen yönetimle uyuşamayarak yollarını ayırmış, sonraki dönemde de Selman Yıldırım'ın yönetiminde neredeyse aynı görevlerine devam etmişti.


Uzun süre örgütlenme faaliyetlerinin içerisinde yer alan Hürriyet, geçtiğimiz yerel seçimlerde de istifa ederek İzmit Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ve Sefa Sirmen'in karşısında ön seçime katılmıştı.
Bu gün milletvekili olmak için aday oldu Hürriyet.

İnsanları kırıp dökmeden sürdürülecek, zora girdiğinde bile hırçınlaşmayan bir politika kendisine başarıyı getirebilir.

kendisine başarılar diliyoruz.