Zamanında alınan arsaların değer kazanması, yatırım yapılan başka tesislerin de değerlenmesiyle kulüp, borçlarına karşılık ciddi bir gelir kalemine sahip oldu. 2014'te 70 milyon TL'ye Kayışdağı arazisini satın alan sarı lacivertliler, buranın yeni değerini tespit ettirdi ve 150 milyon TL'lik bir rakam çıktı. Yani 2 yılda arazinin değeri ikiye katlanmış oldu.

İMAR İZNİ İÇİN ÇALIŞMA

Sarı-lacivertliler imar değişikliği ile bu Kayışdağı'nın değerinin 400 milyon TL'ye çıkacağını hesaplıyor. Bu nedenle imar izni için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Fenerbahçe'nin bir diğer yatırımı da Ataşehir arazisi...

Burayı da ihale ile 50 milyon TL'ye alan Fenerbahçe yaptırdığı tespitlerle bu arazinin yeni değerini 150 milyon dolar olarak tespit ettirdi. Bu da hemen hemen arazinin 10 kat değer kazandığı anlamına geliyor.

YENİ GİRİŞİMLER VAR

Yenibosna'da bir araziyi satın almak için de girişimlerde bulunan sarı lacivertliler böylece önemli bir gelir kapısını daha açmış olacak. Sarı lacivertliler ayrıca Gebze'de, Antalya'da, Edirne'de ve Düzce'de büyük arsalar alırken, Ankara İncek tesisleri ve arsası da kısa zamanda değerlendi.

Başkan Yıldırım, divan kurulunda arazilerinin 500 dönüme ulaştığını belirtmişti.

AMAÇ BİLANÇOYU DÜZELTMEK

Sarı-lacivertliler bilançoyu düzeltmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Ankara İncek tesisleri zarar ettiği için bir işletmeciye kiraya verildi ve kâra geçildi. Todori Tesisleri ise ne kâr, ne de zarar ettiği için şimdilik elde tutulacak.

F.Bahçe, personel tasarrufuna da gitti. Bilançoyu dengelemeye çalışacak olan sarı lacivertliler dövizin yükselmesi ile darbe yese de ekonomik disiplin için çalışmalar sürdürülüyor.

FENER'İN TAPULU ARAZİLERİ

- Antalya (106 dönüm) 40 milyon TL

- İncek Tesisleri (32 dönüm) 67 milyon TL

- Kayışdağı (26 dönüm) 150 milyon TL (İmar izniyle 400 milyona çıkması bekleniyor)

- Gebze (220 dönüm) 50 milyon TL

- Ataşehir arazisi (60 dönüm) 150 milyon dolar

- Edirne (16 dönüm) 5 milyon TL

- Düzce (20 dönüm) 2.5 milyon TL

* Samandıra ve Dereağzı tesisleri ile Şükrü Saracoğlu stat kompleksinin tapusu sarı lacivertlilere ait değil.

* Halen üzerinde Fenerbahçe Koleji'nin bulunduğu Kayışdağı arazisinin önümüzdeki dönemde daha da değer kazanması bekleniyor.