Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Emniyet güçlerine gelen ihbarlar operasyonlara büyük fayda sağlarken vatandaşlar ise FETÖ’cüleri nasıl ihbar edeceği konusunda tereddütler yaşıyor. Özel olarak FETÖ İHBAR HATTI bulunmazken ihbarlar 155 Polis İmdat Hattı’na yapılıyor.

Unutmayın Emniyet’e yapılan her ihbarda ihbar eden kişinin tüm bilgileri saklanır. Görevlilerin sizlere isminizi sormaya hakkı yoktur.

İşte 41havadis.com’un hazırladığı, FETÖ’cüleri kimliğinizi gizli tutarak ihbar etme yolları…

1. 155 POLİS İMDAT HATTI YOLUYLA İHBAR

155, vatandaş ile Polis arasındaki irtibatı sağlamak amacıyla 7 gün 24 saat hizmet veren, suçun önlenmesi, eğer suç işlenmişse suçlunun bir an önce yakalanması ve vatandaşımızın devam eden mağduriyetinin giderilmesi için kullanılan arayarak veya SMS yoluyla mesaj atarak kullanabileceğiniz sırdaş bir hattır.

Yapılan tüm ihbarların gerçek kabul edildiği 155 POLİS İMDAT HATTI‘nda alınan ihbar sisteme geçilir ve gelen tüm ihbarlar gizlilik derecesiyle kayıt altına alınır ve ihbarı veren vatandaşın kimliği kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz. 155 Polis İmdat Hattı’na gerekli tüm bilgilerin verilmesi ve delillendirilmesi işlemin yapılmasında ve suçun kesinleştirilmesinde büyük fayda sağlamaktadır.

2. EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İNTERNET SİTESİNDEKİ İHBAR SAYFASI YOLUYLA İHBAR

Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasında bulunan 155 POLİS İMDAT sayfasından telefon numaranızı ve e-mail adresinizi vermeden direk olarak ihbarda bulunabilirsiniz.

İhbar sayfasının linki: https://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx

 

3. EGM'NİN ANDROİD VEYA IOS UYGULAMALARI YOLUYLA İHBAR

Tüm android ve ios işletim sistemi bulunan telefonlarınızdan uygulamaları yükleyerek gizlilik içerisinde ihbarda bulunabilirsiniz.

IOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/egm/id702817200?mt=8

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.egm.mobil&hl=tr

 

 

4. 140 TERÖR İHBAR HATTI YOLUYLA İHBAR

Terör örgütü olan FETÖ’yü 140 Terör İhbar Hattı ile de ihbar edebilirsiniz. Terörden arananlar listesi arasında bulunan isimleri ihbar ettiğiniz takdirde ödüllendirileceğinizi unutmayın.

http://www.terorarananlar.pol.tr/Sayfalar/default.aspx