İlk olarak Vehbi Koç Vakfı Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen ardından Yeniköy fabrikasını gazetecilere gezdiren Fabrika Müdürü Sabri Çimen, Ford’un yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Yeniköy Fabrikası’nın toplam 1.2 milyon metrekare alan sahip olduğunu söyleyen Çimen, fabrika için 4 yılda toplam 1 Milyar dolar yatırım yaptıklarını belirterek bu yatırımlar neticesinde araç üretimini yıllık bazda 415 bine çıkardıklarını söyledi.
 
BİR VARDİYADA 200 ARAÇ
Şubat ayından üretime başlayan ve mayıs ayında da dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmi açılışı yapılan Ford’un Yeniköy’deki fabrikasında üretilen araçların üretim sırasında geçirdiği aşamaları basın mensuplarıyla gezen Çimen şu bilgileri verdi “Yeniköy Fabrikamızda Courier hafif ticari araç üretimi yapılıyor. Ayrıca fabrikamızda 1 bin personel görev yapıyor ve bir vardiya da 200 araç üretiliyor. Tasarım ve parçaların yüzde 70’i de yerli mühendis ve firmalar tarafından yapılıyor. Fabrika gezisinin  Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün basın mensuplarını makamında ağırladı. Kocaeli’yi çok sevdiklerini söyleyen Haydar Yenigün, “Engellilerin çalışması bizim medar-i iftiharımızdır. Fabrikanın ne kadar sessiz çalıştığını da fark etmişsinizdir. Satış rakamlarımız da gayet iyi durumda.  Artık evimiz olarak gördüğümüz Kocaeli’nde bu 3’ncü projemiz. Bu sene Courier ile çıkardık. Buraya geldik burayı sevdik ve gitmeye de pek niyetimiz yok” dedi.
 
SAVAŞ OLUMSUZ ETKİLEDİ
Toplantının devamında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yenigün, Türkiye’nin güney sınırına dayanan savaşın kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Yurt içi ihracat rakamlarının savaş başlamasıyla birlikte düştüğünü belirterek şunları kaydetti, “Bizim en büyük ihracatımız Avrupa’ya. Ama oradaki ülkelere kamyon satışımız var tabi orayı etkiliyor. Türkiye’nin Güneydoğusu ile ilgili sıkıntılar var. Bu illerde kamyon satışları çok ciddi miktarda etkilendi. Ama geleceğe dair çok karamsar değiliz.”dedi.Bir basın mensubunun Ford’un araç reklamlarında 41 kodlu plakanın kullanılmasını tavsiye etmesine olumlu yaklaşan Yenigün, teklifi dikkate alacaklarını ifade ederek  “41 tavsiyesini dikkate alalım. Bu benim aklıma gelmemişti. Reklam arabalarını 41 yapalım. Bu konuyu değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu. Toplantıda gündeme gelen öneri hayata geçirilirse Ford’un tüm Türkiye’deki reklamlarında kullanılan araçların plakası 41 kodu ile başlayacak.