Bolu Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, Bolu’da günü birlik olarak kiraya verilen 88 adet 1+1 ve benzeri konutların sahipleri hakkında yasal işlem yapıldı. Özellikle terör olaylarının artması ve teröristlerin gizlenmek amacıyla kayıt dışı kiralamaların yapıldığı bu evleri tercih etmesi yetkililerin de dikkatini bu konutlara çevirmesine neden oldu.

Haber: Hakan Aydın

Bolu’da 1+1 ve benzeri konutların günü birlik olarak kiraya verilmesi yetkilileri harekete geçirdi. Kayıt dışılığın önüne geçmek isteyen Bolu Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yaptığı denetimlerde 88 daireye yasal işlem uyguladı.

Özellikle terör örgütü üyelerinin ve kaçak durumundaki şahısların bu evleri kiralayarak gizlenmeleri üzerine harekete geçildi. Genellikle internet üzerinden kiraya verilen daireler yapılan çalışmalar sonrası tek tek belirlendi. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de destek verdiği çalışma sonrası konaklama mevzuatına aykırı olarak çalışan 88 adet konut tespit edilerek sahiplerine yasal işlem uygulandı.

Kaynak : bolugazetesi.com.tr