İbrahim Kocaoğlu, tutuklanan fuhuş baronu olarak bilinen Hakan A. ile bağlantılı olmakla suçlanıyor.İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hakan A’nın elebaşılığını yaptığı fuhuş çetesine yönelik ikinci dalga operasyonda, eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 11’i polis 16 kişiyi gözaltına aldı.

Hakan A’nın elebaşılığını yaptığı fuhuş çetesine yönelik ilk operasyon, 15 Aralık 2017 günü yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hakan A’nın da aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. 2011, 2012 ve 2013 yıllarında operasyon düzenlenen çete elebaşı Hakan A.’nın 56 gayri menkul ve 8 lüks aracının da aralarında olduğu mal varlığına tedbir konuldu. Hakan A.ve adamları çıkarıldıkları Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklandı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çetenin kamu kurumlarındaki adamlarına yönelik sabah saatlerinde ikinci dalga operasyon düzenledi. İstanbul ile birlikte 4 ilde düzenlenen operasyonda bir hafta önce açığa alınan eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11’i polis, 16 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun hedefindeki kamu görevlilerinin, örgütün tefecilik yapan koluyla, rüşvet ilişkisine girerek, görevlerini kötüye kullandıkları öne sürüldü. Emniyet Müdürü Kocaoğlu'nun, ilk operasyonda gözaltına alınan şüpheli 2 kadının verdiği ifadeler üzerine gözaltına alındığı öne sürüldü. 

BİR HAFTA ÖNCE GÖREVDEN ALINMIŞTI

Daha önce Spor Güvenliği Şube Müdürü olan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu, bir hafta önce görevden alınarak müdüriyet emrine çekilmişti. Kocaoğlu'nun yerine ise Eğitim Şube Müdürü olan Murat Işık getirilmişti.

İNÖNÜ STADI SALDIRISINDA YARALANMIŞTI

İbrahim Kocaoğlu, Beşiktaş’ta İnönü Stadı önünde gerçekleştirilen, polis ve sivil 44 şehidin olduğu saldırıda yaralanarak ölümden dönmüştü. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile yönetim kurulu üyeleri Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Hakan Özköse ve Candaş Tolga Işık, hastanede İbrahim Kocaoğlu'nu ziyaret etmişti.

Hürriyet