Daha önceden sizlerle paylaştığımız; Samsung tarafından doğrulanan kıvrılabilir ekranlı Samsung Galaxy X, SM-G888N0 model numarasıyla karşımıza çıkmıştı.

Lakin SM-G888N0; Samsung Galaxy X değil, aslında sadece profesyoneller için üretilmesi planlanan dayanıklı bir telefon modeliymiş.

Uzun bir süredir söylentileri dolaşan, iPhone X‘in rakibi olması planlanan Samsung’un amiral gemisi telefonu Samsung Galaxy X ile ilgili hayaller suya düştü.

Firmanın en son websitesinin destek sayfasında sızdırdığı SM-G888N0 model numarası, bu model numarasının Galaxy X’e ait olabileceği yönünde spekülasyonlar oluşturmuştu.

Ancak telefon ile ilgili asıl gerçek; Samsung’un geçtiğimiz günlerde Güney Kore’deki akıllı tren ve metrolarda yüksek hızlı internet teknolojilerinin önemini anlattığı bir basın bülteninde ortaya çıktı.

İlgili basın bülteninde, LTE-R iletişim teknolojisini kullanan Samsung SM-G888N0 model numaralı telefonun herkesin beklediği Galaxy X değil, sadece profesyoneller için tasarlanmış dayanıklı bir akıllı telefon olduğu ortaya çıktı.

Samsung’un kore destek sitesinde “rugged smartphone” yani dayanıklı akıllı telefon olarak aratıldığında ortaya çıkan SM-G888N0 model numarası da, durumu doğrular nitelikte. 

SM-G888N0 model numaralı dayanıklı akıllı telefonun en azından şimdilik Güney Kore’de satışa çıkacağı biliniyor.

Tabii şimdiye kadar bu model numarası ile ortaya çıkan spekülasyonlar, Galaxy X’in çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Samsung, son zamanlarda kıvrılabilir ekran teknolojileriyle ilgili patentlerini, en kısa sürede amiral gemisi telefonunda kullanmayı planlıyor olabilir.