AKP’de kongre süreci 6 Kasım’da Gölcük’te başlayacak. Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ile Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark yeniden aday olmayacak. Haliyle bu ilçe seçimleri partilileri heyecanlandırdı. Kulisler kimlerin başkan olacağı sorusu ile çalkalanıyor. AKP Gebze kulislerinde ismi geçen en güçlü adaylar Hüseyin Kurt ile Mikdat Aydın. Hüseyin Kurt adaylığını uzun zaman önce açıkladı.  Gönlünden başkanlık geçen Kurt, bu konuda gerekli yerlerle bilgileri paylaştı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur da ikili sohbetlerde Kurt’a açık destek verdi. Fakat Mikdat Aydın’ın da ilçe başkanlığına aday olarak çıkması tüm dengeleri değiştirdi.
 
OKUR, MİKDAT AYDIN’I DESTEKLİYOR
Aydın da teşkilatın güçlü isimlerinden. Son kongrede M. Ali Okur’un bastırmasıyla ilçe yönetimine zor girdi. Okur, istemezse Aydın hiçbir adım atmaz. Mikdat Aydın’ın Okur’dan destek alarak, hatta bizzat Okur’un yönlendirmesiyle ilçe başkan adaylığını ilan ettiği en güçlü söylenti.  Siyasi kulisler Okur’un son anda karar değiştirip Hüseyin Kurt’un yerine Mikdat Aydın’dan yana taraf olduğuyla çalkalanıyor. Bir nevi Okur yeni bir taktikle yoluna devam etti. Çünkü Hüseyin Kurt çevresinde her doğruyu her yerde söyleyen biri olarak biliniyor. Hüseyin Kurt’un adamı ve yanlış işi olmaz. Ne kamu kurumlarıyla nede belediye ile iş yapıyor. Kendi ölçeğinde ticareti var.
 
KÖŞKER’İN GÖNLÜNDE KURT VAR
Ayrıca Hüseyin Kurt’un kırmızı çizgileri ise çok kalın. Siyaseti kendi ihtiyaçları için kullananlara karşı çıkan bir yapısı var. Bazı çevreler Hüseyin Kurt söz konusu olunca “Yarın bizim işlerimize karışır mı?” sorusunu kendine soruyor.  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker seçimden önce Hüseyin Kurt’u yanından ayırmıyordu. Neredeyse tüm günü birlikte geçiren ikilinin arasında artık aynı samimiyet yok. İddialara göre Köşker’in gönlünden hala Hüseyin Kurt geçse de biraz daha mesafeli duruyor. Gerek Hüseyin Kurt, gerekse Mikdat Aydın sevilen iki isim. Ama siyasi dengeler sevilmenizi ölçü almıyor. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak? Okur’un adayı Aydın mı yoksa Kut mu başkan seçilecek.