Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilişim Vadisi'nde faaliyet göstermek isteyen firmalara ilişkin arazi tahsisi çalışmalarına gelecek sene başlanacağını bildirdi.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nde faaliyet göstermek isteyen firmalar için yapılacak olan arazi tahsis çalışmalarına gelecek sene başlanacağını ifade etti.
 
Bakan Fikri Işık tarafından, ANADOLU AJANSI (AA) muhabirine yaptığı açıklamasında, Bilişim Vadisi'nin kurulmasıyla ilgili olarak ilk çalışmaların 2010 senesinde başladığını ve 2012 senesinde da Gebze bölgesinde kurulması kararının verildiğini hatırlattı.
 
Ülkenin geleceği açısından son derece önemli olan Bilişim Vadisi projesinin kurulacağı bölgenin Türkiye'nin en merkezi alanlarından biri olduğuna dikkati çeken Bakan Işık, vadinin Sabiha Gökçen Havalimanı'na 10 dakika mesafede bulunurken, 3. köprünün bitirmesinin hemen peşinden Atatürk Havalimanı'na bir saatten az bir mesafede yer almış olacak, Cengiz Topel Havalimanı'na ise yarım saat mesafelik bir uzaklıkta ve İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün dibinde bulunacağını bildirddi.
 
Gebze bölgesinde toplam olarak 3 milyon metrekare büyüklükteki ve dünyanın en güzel manzaralarından birine sahip olan bu arazi üzerine küresel çapta ve yerli firmaların kolayca geleceğini belirtti. Gebze'deki Bilişim Vadisi projesinin arazisi için tüm planlamalarda son noktaya getirdiklerini ve bundan sonra ise gerekli olan altyapı çalışmalarına başlayacaklarını vurguladı.
 
Yeni imar planlarının askıdan inmesini beklediklerini aktaran Bakan Fikri Işık, "Yakın bir zamanda imar planları askıdan inecek. İmar planları askıdan iner inmez altyapı çalışmasına başlayacağız. Hedefimiz bu sene sonuna kadar birinci etabın altyapı çalışmasını bitirmek. Hedefimizde sapma olmazsa 2015 seneninden itibaren burada kendi binasını yapmak isteyen firmalara yer tahsisini yapmış olacağız" dedi. 
 
"Türk şirketlerinin dünya markası öncelikli alanlarımızdan"
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin bilişim ile ilgili çok iyi bir potansiyeli bulunduğunu fakat bunun kullanılması için ekosistemin güçlenmesi gerektiğine dikkati çekerek, bu amaçla altyapının hazırlanmasına ciddi önem verdiklerini ifade etti.
 
Dünya firmalarının Gebze'de yapılacak olan Bilişim Vadisi'ne gelmesiyle alakalı olarak oldukça yoğun bir çalışma yürüttüklerini aktaran Bakan Işık, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Burada dünya markalarının da bulunmasını arzuluyoruz ama Türk şirketlerinin dünya markası olması öncelikli alanlarımızdan. Şu anda ad vermek doğru olmaz ama önemli firmalarla görüşüyoruz. O noktada görüştüğümüz firmalar da var. Bizimle temas kurmak isteyen firmaların da müzakerelerine açığız. Bu noktada Bilişim Vadisi'nde bulunmak isteyen bilhassa IT ve yazılım firmalarının kesinlikle Bilişim Vadisi'nin kurucu şirketiyle temasa geçmeleri ve burada bulunma noktasında müzakereler yapmasını istiyoruz."