Yönetimi JLL Türkiye tarafından yapılan Gebze Center, Gebzelilere verdiği hizmetlere yenisini ekliyor. Kurulduğu günden bu yana Gebzelileri, dünyaca ünlü markalarla buluşturan, gerçekleştirdiği etkinliklerle bölgedeki sosyal ve kültürel hayata renk katan Gebze Center, sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında yeni bir hizmete daha imza atıyor. Gebze Center, Turkcell ve YGA işbirliğiyle hayata geçirdiği “Hayal Ortağım” uygulamasıyla, alışveriş merkezini ziyaret eden görme engelli misafirlerinin yaşamını kolaylaştırıyor.
Görme engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarını amaçlayan Turkcell “Hayal Ortağım” uygulamasında bulunan “Yol Arkadaşım AVM” özelliği Gebze Center’da kullanıma açıldı. App Store veya Google Play’den Hayal Ortağım uygulamasını akıllı telefonlarına indiren görme engelliler, bu özelliği kullanarak Gebze Center’da önünden geçtikleri mağaza, yeme içme mekânları, asonsör, danışma noktaları gibi hizmet alanları hakkında uygulama üzerinden bilgi alıyor. Tüm operatör kullanıcılarına açık olan uygulama, Turkcell müşterilerine data kullanımını ücretsiz sunuyor.

“Yol Arkadaşım” nasıl işliyor?
“Yol Arkadaşım”, Poi Labs tarafından geliştirilen bluetooth beacon ve kapalı alan navigasyon teknolojisi sayesinde çalışıyor. Görme engelli kullanıcılar, akıllı telefonlarından bluetooth özelliğini açtıktan sonra “Hayal Ortağım” uygulaması içerisindeki Yol Arkadaşım kategorisinden bulunduğu AVM’nin menüsüne giriyor ve istedikleri yere sesli komutlarla varabiliyor. Akıllı telefon dışı cihazlarda sesli yanıt sistemi üzerinden erişilen Hayal Ortağım servisi, Android ve iOS kullanıcılarına uygulama olarak da  sunuluyor. Bu servise üye olmak için kullanıcıların; önce www.hayalortagim.com sitesinden veya Hayal Ortağım uygulaması üzerinden servise üye olmaları gerekiyor. Üyelik işlemini tamamlayan ve engelli raporunu sisteme yükleyen aboneler, 24 saat içinde 8020’yi arayarak veya Turkcell Hayal Ortağım mobil uygulaması üzerinden servisi kullanmaya başlayabiliyor.