Türkiye gayrimenkul sektörünün en büyük yatırımcılarından Torunlar GYO kadrosuna kattığı yeni isimlerle AVM yönetim kadrosunu güçlendiriyor.
 
Bu doğrultuda; Torun AVM Genel Müdür Yardımcılığına Didem Aydın, Mall of İstanbul Alışveriş Merkezi Müdürlüğü görevine ise M. Vahit İpekçi atandı.
 
Türkiye’nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO, yeni atamalarla kadrosunu güçlendiriyor. Bu kapsamda; AVM sektörünün başarılı ismi Didem Aydın Torun AVM Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Perakendenin deneyimli ismi M. Vahit İpekçi ise Mall of İstanbul AVM Müdürlüğü görevine getirildi.
 
Torun AVM Genel Müdür Yardımcısı Didem Aydın oldu
 
1973 Ankara doğumlu olan Didem Aydın, lisans eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi, İktisat bölümünde tamamladı. İş hayatına üniversite yıllarında Işıklar Holding bünyesinde bulunan Menkul Kıymetler şirketinde Yatırım Uzmanı olarak başlayan Aydın aynı şirkette Pazarlama Müdürlüğü görevini de yürüttü.
 
1997-2002 yılları arasında organizasyon ve promosyon üzerine hizmet veren kendi şirketini yöneten Aydın, 2002 yılında profesyonel iş hayatına geri dönerek Kipa’da AVM Finans Uzmanı ve Kiracı İlişkileri Sorumlusu olarak çalıştı. Ardından sırasıyla; çiğli Kipa AVM Müdürü, Tesco Kipa AVM Yönetim - Ege Bölge Müdürü, Tesco Kipa AVM Yönetim - Ülke Müdürü ve Tesco Kipa AVM Yönetim Geliştirme ve Yeni Yatırımlardan Sorumlu Ülke Direktörü görevlerini yürüttü.
 
Haziran 2013’te Jones Lang Lasalle firmasında Mülk Direktörü olarak göreve başlayan Aydın; Zorlu Center’in açılış süreci ve yönetiminde bugüne kadar görev almanın yanında, Gebze Center, Sanko Park, Armada, Demirpark gibi AVM’lerin yönetim danışmanlığında da hizmet verdi.
 
Didem Aydın evli ve bir kız çocuğu annesidir.
 
Mall of İstanbul’a deneyimli AVM Müdürü
 
Mayıs ayı başında açılması planlanan Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük karma kullanım projelerinden Mall of İstanbul’un AVM Müdürlüğü’ne sektörün deneyimli isimlerinden M. Vahit İpekçi atandı. İpekçi, Gurme Center’ı, şehrin yeni eğlence merkezi olmaya aday MOİPark’ı, Geleneksel ve Modern Sanatlar Sokağı ve Gösteri Sanatları Merkezi ile sektöre farklı bir dinamizm kazandırmaya hazırlanan Mall of İstanbul AVM’nin tüm yönetim çalışmalarından sorumlu olacak.
 
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan M. Vahit İpekçi, IITIA Finansman ve Yeditepe Üniversitesi’nde Devrim Tarihi master derecelerine sahiptir. İstanbul Üniversitesi’nde Ekonomi doktora programına devam eden İpekçi’nin ‘Alışveriş Merkezi Yöneticiliği’ ve ‘Alışveriş Merkezi Uzmanlığı’ alanlarında ICSC sertifikaları da bulunmaktadır.
 
Perakende sektöründe AVM Yönetimi ve Kiralaması alanında 20 yıllık deneyime sahip İpekçi, profesyonel iş hayatı boyunca; Mudo, Vakko, Escada, Unitim Holding ve Harvey Nichols gibi sektörün önde gelen firmalarında üst düzey yöneticilik yaptı. AVM sektöründe Cevahir Alışveriş Merkezi Genel Müdürlüğünü yürüten İpekçi, Cefic Türkiye Başkan Yardımcısı olarak da çalıştı.
 
Tescilli Markalar Derneği (TMD) ve Birleşmiş Markalar (BMD)  Derneği’nde Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuş olan İpekçi, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.