Bakan Arslan, Kars'ta CLK Enerji'nin Çağrı Merkezi açılışında altyapı yatırımlarından telekom sektörüne birçok konuda sorulara yanıt verdi.

OGS gibi HGS'lerde de kredi kartı sisteminin hayata geçmesinin nispeten trafikte olumlu etkisinin görüldüğünü belirten Bakan Arslan "215 kilometrelik bağlantı yolları projesi var. Odayeri'nden Çatalca'ya kadar olan 2x3 şeritli devlet yolumuz yapılıyor. Standardını yükseltiyoruz. 2017 sonunda bitecek. 3. havalimanının oradan Kınalı'ya giden yap-işletdevret modeliyle ihalesini yaptığımız Kuzey Marmara Otoyolu'nun Avrupa yakası 2018 sonunda bitecek. Anadolu yakasında ise çok daha uzun olan Akyazı'ya kadarki bölüm yine eşzamanlı tamamlanacak" diye konuştu. Arslan, özellikle OGS ve HGS'de otomatik geçişi sağlayacak Mahmutbey Gişeleri'nde olumsuzlukların ortadan kalkacağını belirtti.

"ASIL RAHATLAMA RAYLI ÇALIŞMALARDAN SONRA" Bakan Arslan bu bölgede asıl rahatlamanın ise raylı sistem çalışmasından sonra yaşanacağını ifade etti.Arslan raylı sistemle ilgili gelişmeleri şöyle aktardı: "Biz Marmaray projesindeki banliyö hatlarını 2018 yılında bitiriyoruz. Kazlıçeşme'den Halkalı'ya kadar, Anadolu yakasında Ayrılıkçeşme'den Gebze'ye kadar olan kısım 2018 yılında bitecek. Eski banliyö hattı tamamen iptal edildi. Onun yerine yeni 2 yüzeysel metro standardında hat getiriliyor. Ayrıca 3'üncü bir hat da yanında tamamen ana hat trenleri için yapılıyor. Yüzeysel metro peronlarıyla ana hat trenlerinin peronları da ayrı. Ana hat trenlerini yüksek hızlı tren yolcuları kullanacak.Gece özellikle, Marmaray'ı yük trenleri kullanacak. Bu beklediğimiz yükü karşılamak için Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerindeki hattı bitirmemiz lazım. Gebze'den başlayarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden 3. havalimanına oradan Halkalı'ya ve Avrupa'ya giden ana hatta bağlanacak olan demiryolu ihalesine de çıkacağız. Bu hat Halkalı-Kapıkule'ye bağlanmış olacak. Diğer taraftan biraz daha uzun vadede ise, Köseköy İzmit Gebze'yi düşündüğünüzde, bu hattın bu yükü kaldırmayacağını düşünüyoruz. O zaman da Akyazı'dan Gebze'ye bağlanacak ikinci hatla yeni bir bağlantı yapacağız. Gebze-Yavuz Sultan Selim- Halkalı bağlantısını bu yıl içinde ihaleye çıkmayı hedefliyoruz. Böylece hattı 3 yıl içinde bitirmiş olacağız. Bu Bakü-Tiflis-Kars hattından gelecek ilave yükü karşılayabilelim. Şu an banliyö hatları çalışmadığı için Derince veya Bandırma'dan biz tren ferileriyle yükü Tekirdağ'a bağlıyoruz. Yük hareketi arttıkça bu yetersiz kalacak. Gebze-Halkalı banliyö hattı eş zamanlı bitecek."