Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde  son 6 ayda 5 ölüm olayı olduğuna dair iddialara dikkat çeken İlgezdi,  konuyu TBMM gündemine taşıdı.İlgezdi’nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a  ölümlerle  ilgili soru önergesi şöyle:

. Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde 2016 yılının son 6 ayında 5 ölüm olayının gerçekleştiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise ölüm nedenleri nelerdir?

. Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde 6 ayda 5 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Yapılmamış ise yapılması düşünülmekte midir?
. 6 ayda 5 mahkûmun hayatını kaybetmesi nedeniyle cezaevi yöneticileri hakkında işlem yapılmış mıdır? Cezaevi yönetiminin ölümlerde, ihmali olup olmadığı araştırılmış mıdır?
. Hayatını kaybeden kadınlardan birinin kalça kemiği kırığı tedavisinin yeterli yapılmadığı ve hapishane koşullarında hijyenik ortam olmadığı için vücudunu iltihap kaplaması sonucu hayatını kaybettiği iddiaları doğru mudur?
. Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde 2016 yılında hayatını kaybeden kadın sayısı nedir?
. Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde mahkûmların hastaneye sevkinin yapılmadığı, ilaçlarının verilmediği ve doktor muayenesi sırasında jandarmaların da muayene odasında tutulduğu iddiaları doğru mudur?