Gebze Kent Konseyi Baskani Gültekin Şenel, 30 Ağustos Zafer Bayrami’nin 92. Yil dönümü münasebetiyle ile bir mesaj yayınladı.
 
AĞUSTOS AYI ZAFER AYIDIR
 
Şenel; ''Türk tarihinde; Malazgirt, Çaldiran, Mercidabik, Mohaç, Kibris, Sakarya Meydan Muharebesi gibi birçok savasin zafere ayi olan Agustos, Kurtulus savasina Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde "ya istiklal, ya ölüm" parolasi ile çikan Kahraman Türk Ordusu ve Türk milleti, kazanilan zaferle Anadolu´nun ebedi olarak Türk yurdu olmasini saglamis ve 30 Agustos’ta zaferle taçlandirilmistir. 30 Agustos; Milletimiz ve ordumuzu, her karisi sehit kanlariyla sulanmis bin yillik vatanimizi parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabi en iyi sekilde verildigi tarihtir.
 
Asirlardir hür yasayan Türk Milletinin yasandigi bugün, birlik ve beraberligimizin önünde hiçbir gücün duramayacaginin, millet ve ordu bütünlesmesinin en güzel sekilde sergilendigi gündür. Bu vesile ile, 30 Agustos Zafer Bayraminin yil dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaslarini, Kurtulus savasinin tüm kahramanlarini, Kanlari ve canlariyla bu topraklari vatan yapan Aziz Sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor,  Aziz Türk Milletinin Zafer Bayramini kutluyorum '' dedi.